Pofuduk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt1 dere bardağı ılık su1 akarsu bardağı değişken yağ1 paket instant kuru maya2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri İçin ayrılacak)1 5 tatlı kaşığı tuzlu2 yemek yemek kaşığı toz şekerAldığı dek un İç Harcı İçin ; İstediğiniz iç harcı Pofuduk Poğaça Tarifi Yapılışı Önce süt, su, şeker ve maya bir vahşi konur ve karıştırılır 5 dakika mayanın aktifleşmesi için beklenirsonradan un hariç tüm malzemeler konulur en son un konulur ve 5 dakika yoğurulurÜzerini streçle kapatıp bir sofra bezine sarılarak 1 saat mayalanmaya bırakılırMayalandıktan daha sonra şekil verilip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir, üstüne yumurta sarısı sürülüp çörek otu ya da susam ile süslenirBen bir 20 dakika dek da o şekilde mayalanmaya bırakıyorumSon olarak da 180 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilirBenim fırınımda 25 dakika da pişti fakat bu değişiklik gösterebilir kontrollü pişirin Sağlık olsun ol sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur