iltasyazilim
FD Üye
Pofuduk Poğaçalarım Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
*2 adet yumurta (bir tanesinin sarısı ayrılacak)
*1 paket yaş maya
*2 silme tatlı kaşığı tuz
*4 yemek kaşığı şeker
*7 bardak kadar un(kontrollü bir şekilde )
İçi için;
*Peynir ya da istediğiniz herhangi bir şey
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*Çörek otu
Pofuduk Poğaçalarım Tarifi Yapılışı Selamün aleyküm Hayırlı akşamlar diliyorum herkese Geçelim tarife Öncelikle yaş mayayı ılık sütte iyice eritelim ,daha sonra un hariç diğer malzemeleri de katıp iyice çırpıcıyla çırpalım ki hamurumuz pütürleşmesin Daha sonra unu da yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim ve ağzını kapatıp yaklaşık bir saat mayalandırmaya bırakalım Mayalanma işlemi bittikten sonra şekil verip ister sade ister peynirli ister salamlı ,sucuklu yapabilirsiniz Ben zeytin ve de peynir kullandım Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize koyalım Bir yarım saatte o şekilde mayalansın Mayalandıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp ,çörek otu ve ya susam da serperek yaklaşık 20 25 dakika fırında pişirelim Fırından çıktıktan sonra üzerini bi bezle dinlendirip afiyetle yiyebiliriz Kalan poğaçaları isterseniz buzlukta da muhafaza edebilirsiniz Herkese afiyet olsun
*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
*2 adet yumurta (bir tanesinin sarısı ayrılacak)
*1 paket yaş maya
*2 silme tatlı kaşığı tuz
*4 yemek kaşığı şeker
*7 bardak kadar un(kontrollü bir şekilde )
İçi için;
*Peynir ya da istediğiniz herhangi bir şey
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*Çörek otu
Pofuduk Poğaçalarım Tarifi Yapılışı Selamün aleyküm Hayırlı akşamlar diliyorum herkese Geçelim tarife Öncelikle yaş mayayı ılık sütte iyice eritelim ,daha sonra un hariç diğer malzemeleri de katıp iyice çırpıcıyla çırpalım ki hamurumuz pütürleşmesin Daha sonra unu da yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim ve ağzını kapatıp yaklaşık bir saat mayalandırmaya bırakalım Mayalanma işlemi bittikten sonra şekil verip ister sade ister peynirli ister salamlı ,sucuklu yapabilirsiniz Ben zeytin ve de peynir kullandım Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize koyalım Bir yarım saatte o şekilde mayalansın Mayalandıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp ,çörek otu ve ya susam da serperek yaklaşık 20 25 dakika fırında pişirelim Fırından çıktıktan sonra üzerini bi bezle dinlendirip afiyetle yiyebiliriz Kalan poğaçaları isterseniz buzlukta da muhafaza edebilirsiniz Herkese afiyet olsun