Poğaça Dereotlu Ve Pofuduk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tutam dereotu
- 4,5 bardak un
- 1 bardak yağ (Yarım bardaktan birtık fazla)
- 1 bardak ılık su
- 1 paket maya
- 1 yumurta üzeri için ve susam
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- Çörek otu
Poğaça Dereotlu Ve Pofuduk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur yoğurma kabına şeker ve mayayı alın ılık su ile tahta kasıkla karıştırın ve üzerini örtün 15 dakika kabarsın sonra.
- Tuzu yağı ekleyip karıştırın azar azar un ilave edip 10 dakika yoğurun.
- Hamuru poşetleyin üzerini sarin bezle sıcak yerde tutun. Benim vaktim vardı 6 saat mayalandırdım sonra ince ince kıyıp dere otunu ekleyip yoğurun.
- Biraz toplanması için yarım bardak kadar unla yoğurdum ister sade ister peynir veya patates koyun.
- Kek kalıbına top top yapıp biraz bekleyin veya vaktiniz yoksa eğer ısınmış fırına 1 dakika boyunca bekletin ve çıkarın hemen mayalanacaktır.
- Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu 180 derecede 25 dakika da pişti. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.