iltasyazilim
FD Üye
Poğaça Tadında Yeşil Mercimekli Börek Tarifi İçin Malzemeler
*1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
*1 Çay Bardağı Ilık Su
*1 Su Bardağı Ilık Süt
*1 Paket Yuva Maya 11 gr
*2 Çay Kaşığı Tuz
*Aldığı Kadar Un
*Hamurumuzu Açmak İçin Mısır Nişastası
İç Harcı;
*5 Su Bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek
*3 Orta Boy Kuru Soğan
*3 Büyük Boy Kırmızı Biber
*1 Çay Kaşığı Karabiber
*2 Çay Kaşığı Kimyon
*1 Tatlı Kaşığı Pul Biberi
*1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber
*Tuz
*Sıvı Yağ
Böreğimizin Üzeri İçin;
*Yumurta Sarısı Ve Çörek Otu
Poğaça Tadında Yeşil Mercimekli Börek Tarifi Yapılışı Böreğimiz ara katları yumuşak üstü kıyır kıyır ağızda dağılan güzel bir börek tarifi
Öncelikle hamurumuzu hazırlıyorum, önce sıvı harcımızı ılık vaziyette yoğurma kabına alalım, elimizle karıştıralım ,ardından toz mayamızı ve ölçülü olarak unumuzu bırakın ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım Ben hamurumu akşamdan yoğurdum ve sabaha kadar beklettim normal süresi bir saatte mayalanıyor, ardından bu arada mercimekli harcımızı hazırlayalım Bir tencereye küçük doğranmış soğanlarımızı ve kırmızı biberleri yağda kavuralım, ardından tüm baharatlarımızı mercimeğe ilave edip karıştıralım ve soğuması için bekletelim ,mayalanmış hamurumuzu bezelere ayırıp çok ince olmak şartı ile nişasta ile hamuru ince açıp içine mercimekli harcı yayıp rulo şeklinde yada oklavaya sarıp sonra oklavadan büzerek çıkarın Ardından yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine böreği bırakıyoruz ve böreğimizin üzerine yumurta sarısı ve çörek otu bırakıp önceden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin Çok pişirip fırında böreği kurutmayın lütfen afiyet olsun
*1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
*1 Çay Bardağı Ilık Su
*1 Su Bardağı Ilık Süt
*1 Paket Yuva Maya 11 gr
*2 Çay Kaşığı Tuz
*Aldığı Kadar Un
*Hamurumuzu Açmak İçin Mısır Nişastası
İç Harcı;
*5 Su Bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek
*3 Orta Boy Kuru Soğan
*3 Büyük Boy Kırmızı Biber
*1 Çay Kaşığı Karabiber
*2 Çay Kaşığı Kimyon
*1 Tatlı Kaşığı Pul Biberi
*1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber
*Tuz
*Sıvı Yağ
Böreğimizin Üzeri İçin;
*Yumurta Sarısı Ve Çörek Otu
Poğaça Tadında Yeşil Mercimekli Börek Tarifi Yapılışı Böreğimiz ara katları yumuşak üstü kıyır kıyır ağızda dağılan güzel bir börek tarifi
Öncelikle hamurumuzu hazırlıyorum, önce sıvı harcımızı ılık vaziyette yoğurma kabına alalım, elimizle karıştıralım ,ardından toz mayamızı ve ölçülü olarak unumuzu bırakın ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım Ben hamurumu akşamdan yoğurdum ve sabaha kadar beklettim normal süresi bir saatte mayalanıyor, ardından bu arada mercimekli harcımızı hazırlayalım Bir tencereye küçük doğranmış soğanlarımızı ve kırmızı biberleri yağda kavuralım, ardından tüm baharatlarımızı mercimeğe ilave edip karıştıralım ve soğuması için bekletelim ,mayalanmış hamurumuzu bezelere ayırıp çok ince olmak şartı ile nişasta ile hamuru ince açıp içine mercimekli harcı yayıp rulo şeklinde yada oklavaya sarıp sonra oklavadan büzerek çıkarın Ardından yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine böreği bırakıyoruz ve böreğimizin üzerine yumurta sarısı ve çörek otu bırakıp önceden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin Çok pişirip fırında böreği kurutmayın lütfen afiyet olsun