iltasyazilim
FD Üye
Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*1, 5 bardak ılık süt
*1 bardak ılık su
*1 yemek kaşığı şeker
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay bardağı yağ
*4, 5 bardak un
*1 adet yumurta akı
Poğaça Tarifi Yapılışı
İlk olarak ılıtılmış* su ve sütü bir kaba alıp mayamızı ekleyelim İyice elimizde karıştıralım Daha sonra yumurta akı ,şeker, tuz ve yağımızı ekleyip karıştıralım Azar azar unumuzu ekleyip ele yapışan bir kıvam elde ettikten sonra üzerini sofra yardımı ile kapatıp 30 dk dinlendirelim, mayalanan hamura istediğiniz şekli verip istediğiniz malzemeleri ekleyip, yağlanmış tepside 170 derece de 25 dk pişirelim Ben iç harcına peynir, salam, sucuk ,ekledim Deneyenlere afiyet olsun*
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*1, 5 bardak ılık süt
*1 bardak ılık su
*1 yemek kaşığı şeker
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay bardağı yağ
*4, 5 bardak un
*1 adet yumurta akı
Poğaça Tarifi Yapılışı
İlk olarak ılıtılmış* su ve sütü bir kaba alıp mayamızı ekleyelim İyice elimizde karıştıralım Daha sonra yumurta akı ,şeker, tuz ve yağımızı ekleyip karıştıralım Azar azar unumuzu ekleyip ele yapışan bir kıvam elde ettikten sonra üzerini sofra yardımı ile kapatıp 30 dk dinlendirelim, mayalanan hamura istediğiniz şekli verip istediğiniz malzemeleri ekleyip, yağlanmış tepside 170 derece de 25 dk pişirelim Ben iç harcına peynir, salam, sucuk ,ekledim Deneyenlere afiyet olsun*
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.