iltasyazilim
FD Üye
Poğaça (Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*3 su bardağı ılık su
*15 yemek kaşığı kuru maya
*15 su bardağı sıvı yağ
*4 tatlı kaşığı şeker
*25 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
Poğaça (Yumuşacık) Tarifi Yapılışı
1
*Su maya ve şekeri bir kaba alıp, 15 dakika kabarana kadar bekletiyoruz
*Ardından sıvı yağ ve 2 yumurtadan 1 tanesinin sarısını üzeri için ayırıp, ekliyoruz
*Tuzunu ilave ediyoruz ve unu yumuşak ele yapışmayan bir hamur olana denk karışıma ekliyoruz
*Hamuru 1 saat mayalandırmaya bırakıyoruz
*Tepsimizi yağlıyoruz (dileyen yağılı kağıt kullanabilir) ve elimizi hafifçe yağlayıp, hamurdan normal boyutta bezeler yapıyoruz
*İçerisine istenilen malzeme konulabilir Ben patates koymayı tercih ettim Tepsimize poğaçalarımızı diziyoruz
*Tepside de 30 dakika beklettikten sonra 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz Deneyenlere afiyet olsun
*Güvendiğim ve herkesin tarifini istediği poğaçamdır Gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz
*2 yumurta
*3 su bardağı ılık su
*15 yemek kaşığı kuru maya
*15 su bardağı sıvı yağ
*4 tatlı kaşığı şeker
*25 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
Poğaça (Yumuşacık) Tarifi Yapılışı
1
*Su maya ve şekeri bir kaba alıp, 15 dakika kabarana kadar bekletiyoruz
*Ardından sıvı yağ ve 2 yumurtadan 1 tanesinin sarısını üzeri için ayırıp, ekliyoruz
*Tuzunu ilave ediyoruz ve unu yumuşak ele yapışmayan bir hamur olana denk karışıma ekliyoruz
*Hamuru 1 saat mayalandırmaya bırakıyoruz
*Tepsimizi yağlıyoruz (dileyen yağılı kağıt kullanabilir) ve elimizi hafifçe yağlayıp, hamurdan normal boyutta bezeler yapıyoruz
*İçerisine istenilen malzeme konulabilir Ben patates koymayı tercih ettim Tepsimize poğaçalarımızı diziyoruz
*Tepside de 30 dakika beklettikten sonra 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz Deneyenlere afiyet olsun
*Güvendiğim ve herkesin tarifini istediği poğaçamdır Gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz