Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Poğaça

Poğaça

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;

*2 su bardağı ılık süt
*2 su bardağı ılık su
*2 su bardağı sıvı yağ
*1 paket yaş maya
*2 adet yumurta
*2 tatlı kaşığı şeker tozu
*4 tatlı kaşığı tuz
*Alabildiği kadar un

İç harcı için;

*Haşlanmış patates ve peynir

Poğaça Tarifi Yapılışı Süt ve suyu yoğurma kabına aldıktan sonra mayayı da koyup erimesini bekliyorum Sonrasında şeker tozu, tuz, yumurta ve yağı ekleyip karıştırıyorum Unu ekliyorum ve hamuru biraz cıvık bırakıyorum Mayalanması için hamuru yarım saat kadar sıcak bir yerde bekletiyorum Hamur mayalanırken dilediğim iç harcı hazırlıyorum Hamur mayalandıktan sonra istediğim şekli veriyorum ve poğaçalarımı yağlanmış tepsiye alıp üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu ve susamla süslüyorum Ayrıca yumurta sarısını başta alıyorum ve akını hamur karışımına ekliyorum Bu malzemelerle iki tepsi çıkıyor, aslında daha çok çıkar çıkmasına da sanırım ben poğaçalarımı büyük tutuyorum isterseniz bu ölçüleri yarıya indirip artıradabilirsiniz Son aşama poğaçaları fırına sürüyoruz ve güzelce kızardıktan sonra çıkarıyoruz Dondurucuda da muhafaza edebilirsiniz
Afiyet olsun

858,496Konular
981,665Mesajlar
29,734Kullanıcılar
Üst Alt