Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Polatlı'da provokatörler Suriyelilere saldırdı... Dövdükleri Türk çıktı

Polatlı'da provokatörler Suriyelilere saldırdı... Dövdükleri Türk çıktı
0
27

klimaci

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
90
Polatli%2Dda%2Dprovokatorler%2DSuriyelilere%2Dsaldirdi%2DDovdukleri%2DTurk%2Dcikti%2D232461%2Ejpg

Suriye'nin İdlib kentindeki hava akınında şehit düşen 34 asker için Ankara'da Polatlı Cumhuriyet Meydanı'nda bir anma programı düzenlendi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı program olaylı bitti. 2’si Türk vatandaşı olmak üzere toplam 4 kişinin yaralandığı anma aktifliği tartışma yarattı.

Program hürmet duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra program şehitler için okunan Kuran'ı Kerim tilavetinin akabinde bitti.

SALDIRDIKLARI BİREYLER TÜRK ÇIKTI

Bunun üzerine meydanda toplanan bir grup "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Yansın Suriye yıkılsın İdlib" ve “Suriyeli istemiyoruz” sloganlarıyla Turan Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti. Bu sırada gruptan kimilerinin Yenimahalle’ye gerçek koştuğu görüldü. Suriyeli mültecilerin bulunduğu Yavuz Selim Caddesi üzerine gelen küme, Suriyeli sandıkları 2 Türk vatandaşını dövmeye başladı. Polisin gelmesiyle kaçmaya başlayan küme daha sonra Yenimahalle’de yakaladıkları 2 Suriyeliyi darp etti.

Olayda yaralanan 4 kişi gelen ambulanslarla Polatlı Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, olayla ilgili çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

İMAJLARI ÇEKEN MUHABİRE GÖZALTI

polatlihaberajansi.com isimli internet haber sitesinin muhabiri Hamza Kabasakal’dan imajları isteyen emniyet güçleri, Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne imajları vermeye gelen muhabire gözaltı yaptı. 

Kabasakal'ın, "halkı kin ve nefrete sürüklemek"ten ötürü tabiri alınırken, Kabasakal, sözün akabinde gece yarısı özgür bırakıldı.

Kabasakal gözaltı kararıyla ilgili şunları söyledi:

“Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen 'Şehitleri Anma Programı' ile ilgili haberi takip ediyordum. Program bittikten sonra yemek yemeye gittiğim SR Döner önünde bir kümenin yürüyüşe geçtiğini gördüm ve onları takip etmeye başladım. Küme bir anda orta caddelerde koşarak Suriyelilerin yüklü olduğu bölgeye hakikat koşmaya başladı. O esnada bir kişiyi dövdüklerini gördüm evvel polisi aradım ve daha sonra cep telefonumla imgeleri çekmeye başladım. Akabinde polisler ile birlikte Yenimahalle Cami’nin önüne geldik orada da kümenin bir kişiyi dövdüklerini gördüm. Sonrasında Emniyet Amiri tarafından imgeler benden istendi. Bende kendilerine vereceğimi söyleyerek saat 18:30 civarında Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğüne geldim. Elimde olan tüm manzaraları emniyet güçlerimize teslim ettim. Meskenime gitmek isteyince bir anda beni gözaltına aldılar ve Terörle Gayret gruplarına teslim ettiler. Orada halkı kin ve nefrete sürüklemekten ötürü sözüm alındı. Gece 01:30 civarında hür kaldım.”

858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt