iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
4 su bardağı su 1 su bardağı mısır irmiği 1 tatl kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz zerdeçal 75 gram tereyağı 100 gram rendelenmiş eski kaşar peyniri Pişirme Önerisi
Eski kaşar yerine parmesan, gravyer veya taze kaşar peyniri kullanabilirsiniz
Nasıl Yapılır?
Polentayı pişireceğiniz tencereye su, zerdeçal ve tuzu koyun ve kaynatın Su kaynayınca ocağın altını kısın ve mısır irmiğini ekleyin, yeniden kaynayana kadar karıştırın Kaynayınca ocağın altını kısın ve arada karıştırarak 25 dakika pişirin Karışıma rendelenmiş peynir ve tereyağını ekleyip, arada karıştırarak beş dakika daha ocakta tutun Tabanı ve kenarlarını yağlı kağıtla kapladığınız kare veya dikdörtgen bir servis tabağına polentayı dökün ve tabana yayılmasını sağlayın Karışım katılaşana kadar 15 dakika civarında bekledikten sonra, dilimler halinde keserek servis yapın
4 su bardağı su 1 su bardağı mısır irmiği 1 tatl kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz zerdeçal 75 gram tereyağı 100 gram rendelenmiş eski kaşar peyniri Pişirme Önerisi
Eski kaşar yerine parmesan, gravyer veya taze kaşar peyniri kullanabilirsiniz
Nasıl Yapılır?
Polentayı pişireceğiniz tencereye su, zerdeçal ve tuzu koyun ve kaynatın Su kaynayınca ocağın altını kısın ve mısır irmiğini ekleyin, yeniden kaynayana kadar karıştırın Kaynayınca ocağın altını kısın ve arada karıştırarak 25 dakika pişirin Karışıma rendelenmiş peynir ve tereyağını ekleyip, arada karıştırarak beş dakika daha ocakta tutun Tabanı ve kenarlarını yağlı kağıtla kapladığınız kare veya dikdörtgen bir servis tabağına polentayı dökün ve tabana yayılmasını sağlayın Karışım katılaşana kadar 15 dakika civarında bekledikten sonra, dilimler halinde keserek servis yapın