Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Polis Meslek Yüksek Okulu Afyon

0
183

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Afyonkarahisar Polis Iş Yüksekokulu
Afyon PMYO
Afyon Polis Iş Yüksekokulu

ADRES:

İzmir Karayolu üzeri 2Km
AFYONKARAHİSAR03100
TÜRKİYE

tel: 0 (272) 213 17 42 0 (272) 213 27 29
Faks: 0 (272) 213 44 90

Afyon İl Merkezinde halen Anadolu Kız Öğretmen Lisesi olarak kullanılmakta olan binada, Nisan 1980'de eğitim ve öğretime açılan Afyon Polis OkuluEkim 1985'de Polis Koleji haline getirilmiş ve Haziran 1988'de tekrar Polis Okuluna dönüştürülerek takriben 10 yıl süreyle eğitime devam etmiştir

1990 yılında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ihtiyacı nedeni ile okulun kapatılıp binaların bitmiş MEBna devredilmesi ile, mevcut personel, lüzum İl Güvenlik Müdürlüğü'ne gerekse Polis Okulları'na çeşitli, hem okulun donanım ve demirbaş eşyası belirli yerlere devredilmiştir

Mahalli halkın, daha önce faaliyette yer alan Polis Okulu ve Polis Koleji hakkındaki olumlu intibaları ve sürekli talepleri üstüne yapılan girişimlerle tekrar Polis Okulu olarak faaliyet gösterebilecek bir alan aranmış 1968 yılında Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde etkinlik göstermek üzere açılan Afyon Zirai Üretim İşletmesi ve Çiftçi Eğitim Merkezinin bulunduğu bölge; bu hizmete uygun şekilde değerlendirilmesi üstüne, mezkur yer, İçişleri Bakanlığı adına tahsisle Bakanlığımızın 25011993 tarihli onayı ile Polis Okulları Yönetmeliğinin 5 maddesi gereğince, Polis Okulu olarak düzenlenerek hizmete açılması yerinde görülmüştür

Merkez Ahırsuyu Mevkii Sınırları içerisinde 110 dönüm arazi üstüne kurulu 5 Eğitim ve 3 lojman bloklarından oluşan okulumuz 2001 yılına kadar 8 dönem ve toplam2124 öğrenci mezun etmiş, Bakanlar Kurulunun 11 Ekim 2001 Tarihli kararı ile Polis Eğitim Merkezine dönüştürülmüştür 2003 yılına değin Polis Eğitim Merkezi olarak hizmet verilmiş ve nihai olarak Bakanlar Kurulunun 10 Eylül 2003 tarihli kararı ile Polis Meslek Yüksek Okuluna dönüştürülmüştür

alıntı *

858,505Konular
982,709Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt