Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Polis Meslek Yüksek Okulu Ön Kayıt

Polis Meslek Yüksek Okulu Ön Kayıt

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Polis Iş Yüksek Okulu Ön Tescil Şarları
Polis Meslek Yüksek Okulu Ön Kayıt İçin Gerekli Koşullar

Polis Iş Yüksek Okulu Ön Tescil

Polis Meslek Yüksekokulları
Güvenlik Teşkilatının polis memuru ihtiyacını yerine getirmek üzere ön lisans düzeyinde, eğitim öğretim ve uygulama yapan, Polis Akademisi Başkanlığına tabi parasız yatılı ve resmi üniformalı yüksek öğretim kurumlarıdır
Polis Iş Yüksekokulların amacı öğrencilere Atatürk Ilke ve İnkılâpları doğrultusunda Atatürk Milliyetçiliği, Demokratik, Laik ve Sosyal Hukuk Devleti İlkelerine emrindeki hizmet bilinci ile mesleki değerlerinin kazandırılması, milli kültürümüz, örf, adetlerimize tabi şekil ve özellikleri ile evrensel kültür içinde korunarak geliştirmek ve öğrencilere ulusal birlik ile beraberliği güçlendirici ruh ve irade gücü kazandırmak, polis olmanın itibar, kibir ve şuurunda olan, polis üniformasının gerektirdiği saygınlığı taşıyabilen, ceset, akıl, ahlak ve duygu bakımından dengeli, dinç, çağdaş, bilimsel ve teknolojik düzeyde eğitim öğretim gören polis memurları yetiştirmektedir

Polis Iş Yüksek Okulu Ön Kayıt İçin Adaylarda Aranıcak Koşullar

TC vatandaşı almak, Lise ve dengi mektep mezunu olmak ya da Lise 4sınıfta okuyor almak, Herhangi bir eğitimöğretim kurumundan ciddiyetsizlik nedeniyle çıkarılmamış almak, ÖSYM Başkanlığı kadar o yıl içinde yapılan üniversiteye antre sınavında; Başkanın teklifi Genel Müdürün yerinde görmesi ile belirlenen puan türünden veya türlerinden çiğ taban puan ve üstünde puan almış almak, Güvenlik Teşkilatı şehit veya vazife malulü olanların benzer ve çocukları için, ÖSYM Başkanlığı göre o yıl içinde yapılan üniversiteye antre sınavlarında; Başkanın teklifi Genel Müdürün uygun görmesi ile belirlenen puan tarzında veya türlerinden yüksekokullara girmek için yeterli asgari ham taban puanı almış elde etmek, Sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla askerliğini yapmayan erkekler ile bayan adaylar için 18 yaşını tamamlamış ve 24 yaşından gün almamış almak, askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için ise 26 yaşından gün almamış olmak (18 yaşını tamamladıktan daha sonra yaptırılan yaş düzeltmeleri dikkate alınmaz ve geçerli sayılmaz) Bayanlar için 165 cm erkekler için 167 cmden kısa boylu olmamak, karoser kitle indeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında elde etmek,

sıhhat yönünden, Sıhhat Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak, (EK1) Uygulama öncesi ve uygulama sırasında, genelev, birleşme evi, randevu evi, kimsesiz fuhuş yapılan ev ve sanki yerlerde aracılık ve bekleyicilik tarzında bir işi bulunmamak, genel ahlaka aykırı oyun temsilcilik, film, videobant, teyp kaseti, vcd, şarkı sözü ve teknolojinin gelişimi ile ortaya meydana çıkan zararlı yayınlama, yayım ve sanki işlerde çalışmaktan ya da kumar, uyuşturucu ya da uyarıcı madde sebebiyle hakkında herhangi bir adli ya da yönetimsel kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı yönetimle ilgili yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş elde etmek, bu sayılan fiillerden herhangi birinin anlaşma aracılığıyla sonuçlandırılmamış veya bu fillerden herhangi birisi ile ilgili olarak mahkemece hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmemiş elde etmek veya başka bir tedbire çevrilmemiş elde etmek, Türk Canice Kanununun 53 maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; üst sınırı 1 sene ya da daha artı hapis cezası öngörülen bilerek tamamlanmış suçlar ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48A5 maddesinde ismen sanılan suçlardan dolayı, 1 Affa uğramış ya da yasak haklar geri verilmiş olsa zeka mahkûmiyeti bulunmamak,

2 Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmemiş elde etmek,

3 Devam etmekte olan bir kovuşturma bulunmamak ya da kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş almak,
(ğ) ve (h) bentleri adayın eşi hakkında da uygulanır, EğitimÖğretim yılının açılış tarihi itibariyle bir siyasi partiye ya da siyasi parti kollarına üye bulunmamak, Alkol, uyuşturucu ya da uyarıcı madde kullanımı sebebiyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak, Ulus haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak, Askerlikle ilişiği bulunmamak, Sıhhat şartları Yönetmeliği hükümleri hariç herhangi bir nedenle Polis Iş Yüksekokulundan çıkmış ya da çıkarılmış olmamak, Güvenlik Soruşturması ve Kayıtlar Araştırması olumlu olmak, şartları aranır *

858,496Konular
981,668Mesajlar
29,740Kullanıcılar
Üst Alt