Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pollo Alla Romana nedir ve Pollo Alla Romana nasıl yapılır?

Pollo Alla Romana nedir ve Pollo Alla Romana nasıl yapılır?
0
38

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
pollo_alla_romana_nedir_ve_pollo_alla_romana_nasil_yapilir_1614158676_1585.jpg

Sosuna bana bana doyamayacağınız mükemmel tadında damaklarda iz bırakan bir yemek tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Romalıların klâsik yaz yemeği olarak geçen Pollo Alla Romana isimli bu yemek ekmeği çok yediriyor. Pekala Pollo Alla Romana nedir ve Pollo Alla Romana nasıl yapılır? sorularının cevabı yazımızda:

Makarna tüketiminin hayli fazla olduğu Romanya'da araştırmaya nazaran İtalyanların %90’ı, bir haftada kesinlikle bir seferden fazla makarna yiyor. Ancak meskenlerde yalnızca makarna pişmiyor. Coğrafi pozisyonundan ötürü inanılmaz bir meyve & zerzevat zenginliği var. Güneşte olgunlaştırılmış organik biberler, domatesler, tropik meyveler ve dahası diyerek klâsik yemeklerinden birini sizlerle tanıştırıyoruz.  Pollo Alla Romana mesken üretimi klasiği olan Roma tarzı bir tavuk yemeği. Domatesler biber ve soğanla birleşip tavuğun sosunu oluştururken, tavuk yavaş yavaş pişerek yumuşacık bir hale gelir. İtalyanlar birden fazla vakit prosciutto yahut pancetta üzere bir şarküteri de ekleyip bir yaz günü öğlesinde afiyetle yerler. Sizler de meskende yapmak isterseniz kesinlikle tanımımızı denemelisiniz.



POLLO ALLA ROMANA TANIMI:

GEREÇLER

Kemikli yahut kemiksiz tavuk
1 sucuğun yarısı
3 diş sarımsak
1 adet soğan
2 çarliston, 1 kapya biber 
4 çorba kaşığı domates rendesi
3/4 su bardağı tavuk suyu
Tuz, karabiber, kekik
Üzeri için maydanoz yahut taze fesleğen



YAPILIŞI

Kapaklı bir tencereye biraz zeytinyağı döküp tavukları yüksek ateşte kızartın.

Önlü artlı güzelce renk aldıktan sonra tavukları bir tabağa alın.

 Aynı tencerede birebir yağ ile küçük küçük kestiğiniz sucukları pişirin. Bu kademede şayet zeytinyağı kalmadıysa biraz ekleyebilirsiniz.

Sucuklardan sonra doğranmış soğan ve sarımsakları, onlar da sotelendikten sonra ince ince doğradığınız biberleri ekleyin.

Tuz, karabiber ve kekik ilave edin. Tüm materyallerin sotelendiğini gördükten sonra domates rendesini ekleyin. 

En son tavuk suyunu da döktükten sonra kaynayan karışımın içine en başta kızarttığınız tavukları alın.

35 dakika pişirdikten sonra servis ederken üzerine maydanoz yahut öbür bir yeşillik ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,497Konular
981,918Mesajlar
29,938Kullanıcılar
Rzgr27Son üye
Üst Alt