Polonya'da hadım cezası yürürlüğe girdi Geçtiğimiz Eylül ayında Polonya parlamentosundan geçen yasa, 15 yaşın altındaki çocuklara ya da yakın akrabalarına tecavüz eden erkeklerin kimyasal ilaçla hadım edilmesini gerekli kılıyor Yasanın yürürlüğe girmesiyle Polonya, Avrupa'da pedofiliye karşısında en sert yasayı çıkaran ülke olmuş oldu Hadım etme uygulaması çoğu Avrupa ülkesinde gönüllülükşartıyla uygulanıyor Polonya Başbakanı Donald Tusk, laf konusu sert önlemleri geçtiğimiz sene içinde kamuoyunda iyi belli kişileri de kapsayan fazla sayıda pedofili vakasının görülmesinin ardından önermişti Yasaya tarafından, mahkumlara, mahkemenin psikoterapik tedavinin sonuç vermeyeceğine karar vermesi halinde, gerekli olarak hap verilecek Bu sayede cinsel dürtüleri azaltılacak mahkumlar oysa bu şartla tahliye edilecek Polonya'da yürürlüğe giren bu yasanın Avrupa'daki öteki hükümetlerin de bu konudaki tutumunu etkileyebileceği belirtiliyor TÜRKİYE'DE DE TARTIŞILDI Türkiyede de Siirtteki tecavüz olaylarının arkasından, AK Partili bayan milletvekilleri, pedofilleri kimyasal yollarla hadım etmeyi öneri etmişti Ak Partinin iki bayan milletvekili Aşkın Asan ile Ateş Dedegil göre hazırlanan raporda, pedofili hastalarının kimyasal yollardan hadım edilmesi, malvarlığının yüzde 20sine el konulması gibi yaptırımlar önerildi Asan ve Dedegil, Çocuklara Karşın Cinsel Suçlar İle Etkin Çabaisimli raporu, TBMM Kayıp Çocukları Araştırma Komisyonuna sunmuştu