Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Polonyanın En Unlu Yemekleri

Polonyanın En Unlu Yemekleri
0
91

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Polonyanın En Unlu Yemekleri Hakkında





Polonyanın En Unlu Yemekleri Neler

Polonyanın en unlu yemekleri (bu yemeklerin hepsi komşu ulkelerde de unludur) arasında, hamur işleri, tahıl, erişte, lahana sarması, etli sebzeli yemek, corbalar, (lahana corbası, Krupnik, kırmızı pancar corbası, “zur corbası da dahil olmak uzere) lahana ve patates ile yapılan her turlu yemek, ekmek (cavdar ve buğday ekmeği), kekler, sebzeler, meyveler (elma, armut, ceşitli cilek ve boğurtlenler, Frenk uzumu), kır peyniri ve er turlu et (coğunlukla domuz, tavuk ve sığır eti) bulunmaktadır

Polonya tatlıları, tipik bir Faworkidir

Başka unlu hamur tatlıları da vardır Bunlar, buyukanne kekini ya da lokmasını icermektedir

Polonya Peynirli Keki İcin Kullanılan Malzemeler

1 kg tuzsuz lor
10 adet yumurta
125 gr tereyağı
1,5 su bardağı toz şeker
12 su bardağı kuru uzum
2 portakal kabuğu rendesi
50 gr yoğurt
2 corba kaşığı irmik
1 paket vanilya

imagespolonyaninenunluyemekleri5ae67fa00f1b1

Polonya Peynirli Keki Tarifi

Lor peynirini, şeker, yağ, yoğurt ve yumurta sarıları ile birlikle mikserden gecirin Portakal kabuğu rendesini, uzumleri ve irmiği peynir karışımına ilave edin Yumurtaların beyazlarını karbeyaz oluncaya yani iyice sertleşinceye kadar cırpın Peynirli karışıma karbeyaz olarak cırptığınız yumurta beyazlarını katın Yumurta beyazlarını kırmamaya calışarak karışımın altından ustune doğru yavaş yavaş karıştırın

Buyuk bir kek kabını yağlayın Kabın dibine bir parca galeta unu serpin Hem kekiniz kaba yapışmaz hem de kızarmış galeta unu kekinize hoş bir koku verir Hazırladığınız karışımı bekletmeden kek kabına boşaltın ve onceden orta ateşte kızdırılmış fırında 4550 dakika kadar pişirin



Polonya Yemek Tarifleri

POLONYA USULU SAZAN

Malzemeler
1,52 kg'lık sazan balığı (temizlenmiş)
30 gr (2 corba kaşığı) tereyağı
2 corba kaşığı zeytinyağı
2 orta boy soğan (ince doğranıp halkalara ayrılmış)
2 corba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış)
6 orta boy havuc (kazınıp halka bicimi dilimlenmiş)
1 corba kaşığı şeker
1 corba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 cay kaşığı karabiber
1+12 su bardağı balık suyu
15 gr (1 corba kaşığı) unlu tereyağı (sıcak servis edilecekse)
Baharat torbası:
4 sap maydanoz
1 fiske kekik
1 defne yaprağı

Hazırlanışı
Bir balık tenceresinde ya da derin, dar ve uzun bir tencerede, tereyağı ve zeytinyağı karıştırıp, orta ateşte eritiniz Yağ kızınca, soğan, taze soğan ve havucu ekleyip, arasıra karıştırarak 56 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz Şeker, sirke, tuz ve biberi ekleyip arasıra karıştırarak 5 dakika daha pişiriniz Balığı sebzelerin ustune yerleştirip, balık suyunu ekleyerek baharat torbasını katınız Ateşi yukseltip, pişme suyunu kaynatınız Pişme suyu kaynayınca, tencerenin kapağını kapatıp ateşi kısarak, balığı 4045 dakika, eti yumuşayana kadar ağır ateşte pişiriniz
Tencereyi ateşten alıp, balığı ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, sıcak olarak saklayınız Sosu hazırlamak icin, tenceredeki baharat torbasını cıkarıp atınız Tencereyi yeniden orta ateşe oturtup, pişme suyunu yeniden kaynatınız Pişme suyu kaynayınca ateşi kısıp, azar azar yedirerek unlu tereyağı katınız Sosu, surekli karıştırarak 2 dakika hafifce kalınlaşıp purtuksuz olana kadar pişiriniz Tencereyi ateşten alıp, sosu ve sebzeleri balığın ustune dokerek, servis ediniz


POLONYA USULU PANCAR

Malzemeler
500 gr pancar (haşlanıp, kabukları soyularak dilimlenmiş ve sıcak tutulmuş)
15 gr (1 corba kaşığı) tereyağı
2 tatlı kaşığı un
250 gr (1 su bardağı) krema
2 corba kaşığı sirke
1 cay kaşığı dereotu (ince kıyılmış)
1 cay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 corba kaşığı şeker

Hazırlanışı
Yağı orta boy bir tencerede, orta ateşte eritip, tencereyi ateşten indiriniz Tahta bir kaşıkla unu katıp, purtuksuz bir bulamac yapınız Yavaş yavaş krema, sirke, dereotu, tuz, biber ve şekeri katınız Tencereyi yeniden ateşe oturtup, surekli (karıştırarak 5 dakika, sos sıcak ve purtuksuz olana kadar pişiriniz Tencereyi ateşten alıp, pancarları delikli kepceyle ısıtılmış bir servis tabağına yerleştiriniz Tencerede kalan sosu ustlerine dokup, servis ediniz


PORTAKALLI POLONEZ TURTASI (POLONYA)


Malzemeler
1 tatlı kaşığı rafine yağ
180 gr (1 su bardağı) badem (dovulmuş)
90 gr (12 su bardağından biraz az) şeker
12 portakalın suyu
Ustu:
4 portakal (kabukları soyulup, beyaz kısımları temizlenerek dilimlenmiş)
3 portakalın suyu
120 gr (12 su bardağı) şeker
2 corba kaşığı su
2 portakalın kabuğu (rendelenmiş)


Hazırlanışı
Once, fırınınızı hafifce (130 C) ısıtınız
1 tatlı kaşığı rafine yağla, 20 cm'lik yayvan bir turta kalıbını yağlayıp bir kenara bırakınız
Orta boy bir kasede badem ve şekeri karıştırınız Portakal suyunu ekleyip, butun malzeme karışana kadar cırpınız
Karışımı yağladığınız kalıba dokup, ustunu bir bıcağın sırtıyla duzleştiriniz Kalıbı fırının orta katına surup 2025 dakika, karışım sertleşene kadar pişiriniz Kalıbı fırından cıkarıp, bir kenarda ılınmaya bırakınız Ilınınca turtayı bir tel ızgaraya cıkarıp, tamamen soğumaya bırakınız Bu arada ustunu hazırlamak icin, portakal dilimlerini orta boy bir kaseye, koyup kaseyi bir kenara bırakınız
Orta boy bir kapta portakal suyu, şeker ve suyu karıştırınız Kabı ağır ateşe oturtup, karışımı arasıra karıştırarak, şekerin tamamen erimesini sağlayınız Şeker eriyince ateşi yukseltip, karışımı 10 dakika, koyulaşana kadar kaynatınız Kabı ateşten alıp, portakal kabuğu rendesini ekleyerek, şurubu karıştırınız Kasedeki portakal dilimlerini turtanın ustune suslu bicimde dizdikten sonra, şurubu ustune dokup, ılınmaya bırakınız Turtayı buzdolabında bir saat soğuttuktan sonra, bir servis tabağına aktarıp, ılık bir bıcakla keserek, servis ediniz
 
858,474Konular
981,218Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt