Polonya Yemek Tarifleri
Resimli Polonya Yemekleri
Polonyanın yemekleri hamur işleri, tahıl, erişte, lahana sarması, etli sebzeli yemek, corbalar, lahana corbası, Krupnik, kırmızı pancar corbası, zur corbası da dahil olmak uzere lahana ve patates ile yapılan her turlu yemek, ekmek cavdar ve buğday ekmeği, kekler, sebzeler, meyveler elma, armut, ceşitli cilek ve boğurtlenler, Frenk uzumu, kır peyniri ve er turlu et coğunlukla domuz, tavuk ve sığır eti bulunmaktadır
Şehriyeli Mercimek Corbası
Malzemeleri
yarım cay bardağı zeytinyağı
1 baş kuru soğan
34 adet sivribiber
34 adet domates
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
1 avuc arpa şehriye
2,5 lt su
imagespolonyaninyemekleri5ae681a23420c
Yapılışı
1 soğanı ince ince yemeklik doğrayın sivri biberleri de doğrayın tencereye yağı koyun soğanı ve biberleri ekleyip soğanlar olene kadar kavurun
2 domatesleri soyup fındık buyukluğunde doğrayıp tencereye ekleyin bir iki dakika karıştırın
3 mercimekleri yıkayıp ekleyin, bir iki kez karıştırın en son kaynar suyu ekleyip pişmeye bırakın mercimekler iyice ezilene kadar pişirin piştikten sonra tuzunu ekleyin servis yapmadan 15 dakika once arpa şehriyeyi ekleyip şehriyeler uzayana kadar pişirin uzerine nane serpip servis yapın
Polonya peynirli Kek Tarifi
Malzemeler
1 kg tuzsuz lor
10 adet yumurta
125 gr tereyağı
1,5 su bardağı toz şeker
12 su bardağı kuru uzum
2 portakal kabuğu rendesi
50 gr yoğurt
2 corba kaşığı irmik
1 paket vanilya
imagespolonyaninyemekleri5ae681a33429f
Polonya Peynirli Keki Tarifi
Lor peynirini, şeker, yağ, yoğurt ve yumurta sarıları ile birlikle mikserden gecirin Portakal kabuğu rendesini, uzumleri ve irmiği peynir karışımına ilave edin Yumurtaların beyazlarını karbeyaz oluncaya yani iyice sertleşinceye kadar cırpın Peynirli karışıma karbeyaz olarak cırptığınız yumurta beyazlarını katın Yumurta beyazlarını kırmamaya calışarak karışımın altından ustune doğru yavaş yavaş karıştırın
Buyuk bir kek kabını yağlayın Kabın dibine bir parca galeta unu serpin Hem kekiniz kaba yapışmaz hem de kızarmış galeta unu kekinize hoş bir koku verir Hazırladığınız karışımı bekletmeden kek kabına boşaltın ve onceden orta ateşte kızdırılmış fırında 4550 dakika kadar pişirin
Tepsi Mantısı
Malzemeler
Hamuru
2 su bardağı un
1 yumurta
2 cay kaşığı tuz
ılık su
İci İcin
300g kıyma
3 baş kuru soğan, cok ince doğranmış veya rondodan gecirilmiş (sakın rendelemeyin yoksa suyu cıkar)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Uzeri icin
Tereyağı
1 yemek kaşığı salca
1 lt kaynamış su
imagespolonyaninyemekleri5ae681a4405bb
Hazırlanışı
1 hamur malzemeleri ile oldukca sert bir hamur yapın uzerine bir bez ortup 1520 dakika dinlendirin bu arada icini hazırlayın soğanı doğrayıp suyunu suzun kıymaya ekleyip tuz ve karabiberi ilave edin
2 hamuru iki bezeye ayırıp cok ince acın actığınız hamurları tezgahın uzerinde karelere kesin karelerin uzerine fındık buyukluğunde kıymalı icten yerleştirin her bir kareyi ortası acık kalacak şekilde kayık biciminde kapatıp yağlanmış tepsiye dizin uzerlerine fındık buyukluğunde tereyağı parcaları koyup 200C fırında pembemsi olana kadar kızartın
3 1 yemek kaşığı salcayı suyla ezip icine 2 cay kaşığı tuz atın bunu mantıların uzerine gezdirin (hemen servis yapmayacaksanız uzerine alimunyum folyo kapatıp bu halde oda sıcaklığında bekletin) 1lt kaynamış suyu mantıların uzerine boca edin (bu su size fazla gelebilir ama mantılar cok su cekiyor) tepsiyi 250C fırına koyun su kaynama derecesine gelince fırını kapatın sıcak olarak sarımsaklı yoğurtla servis yapın
Resimli Polonya Yemekleri
Polonyanın yemekleri hamur işleri, tahıl, erişte, lahana sarması, etli sebzeli yemek, corbalar, lahana corbası, Krupnik, kırmızı pancar corbası, zur corbası da dahil olmak uzere lahana ve patates ile yapılan her turlu yemek, ekmek cavdar ve buğday ekmeği, kekler, sebzeler, meyveler elma, armut, ceşitli cilek ve boğurtlenler, Frenk uzumu, kır peyniri ve er turlu et coğunlukla domuz, tavuk ve sığır eti bulunmaktadır
Şehriyeli Mercimek Corbası
Malzemeleri
yarım cay bardağı zeytinyağı
1 baş kuru soğan
34 adet sivribiber
34 adet domates
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
1 avuc arpa şehriye
2,5 lt su
imagespolonyaninyemekleri5ae681a23420c
Yapılışı
1 soğanı ince ince yemeklik doğrayın sivri biberleri de doğrayın tencereye yağı koyun soğanı ve biberleri ekleyip soğanlar olene kadar kavurun
2 domatesleri soyup fındık buyukluğunde doğrayıp tencereye ekleyin bir iki dakika karıştırın
3 mercimekleri yıkayıp ekleyin, bir iki kez karıştırın en son kaynar suyu ekleyip pişmeye bırakın mercimekler iyice ezilene kadar pişirin piştikten sonra tuzunu ekleyin servis yapmadan 15 dakika once arpa şehriyeyi ekleyip şehriyeler uzayana kadar pişirin uzerine nane serpip servis yapın
Polonya peynirli Kek Tarifi
Malzemeler
1 kg tuzsuz lor
10 adet yumurta
125 gr tereyağı
1,5 su bardağı toz şeker
12 su bardağı kuru uzum
2 portakal kabuğu rendesi
50 gr yoğurt
2 corba kaşığı irmik
1 paket vanilya
imagespolonyaninyemekleri5ae681a33429f
Polonya Peynirli Keki Tarifi
Lor peynirini, şeker, yağ, yoğurt ve yumurta sarıları ile birlikle mikserden gecirin Portakal kabuğu rendesini, uzumleri ve irmiği peynir karışımına ilave edin Yumurtaların beyazlarını karbeyaz oluncaya yani iyice sertleşinceye kadar cırpın Peynirli karışıma karbeyaz olarak cırptığınız yumurta beyazlarını katın Yumurta beyazlarını kırmamaya calışarak karışımın altından ustune doğru yavaş yavaş karıştırın
Buyuk bir kek kabını yağlayın Kabın dibine bir parca galeta unu serpin Hem kekiniz kaba yapışmaz hem de kızarmış galeta unu kekinize hoş bir koku verir Hazırladığınız karışımı bekletmeden kek kabına boşaltın ve onceden orta ateşte kızdırılmış fırında 4550 dakika kadar pişirin
Tepsi Mantısı
Malzemeler
Hamuru
2 su bardağı un
1 yumurta
2 cay kaşığı tuz
ılık su
İci İcin
300g kıyma
3 baş kuru soğan, cok ince doğranmış veya rondodan gecirilmiş (sakın rendelemeyin yoksa suyu cıkar)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Uzeri icin
Tereyağı
1 yemek kaşığı salca
1 lt kaynamış su
imagespolonyaninyemekleri5ae681a4405bb
Hazırlanışı
1 hamur malzemeleri ile oldukca sert bir hamur yapın uzerine bir bez ortup 1520 dakika dinlendirin bu arada icini hazırlayın soğanı doğrayıp suyunu suzun kıymaya ekleyip tuz ve karabiberi ilave edin
2 hamuru iki bezeye ayırıp cok ince acın actığınız hamurları tezgahın uzerinde karelere kesin karelerin uzerine fındık buyukluğunde kıymalı icten yerleştirin her bir kareyi ortası acık kalacak şekilde kayık biciminde kapatıp yağlanmış tepsiye dizin uzerlerine fındık buyukluğunde tereyağı parcaları koyup 200C fırında pembemsi olana kadar kızartın
3 1 yemek kaşığı salcayı suyla ezip icine 2 cay kaşığı tuz atın bunu mantıların uzerine gezdirin (hemen servis yapmayacaksanız uzerine alimunyum folyo kapatıp bu halde oda sıcaklığında bekletin) 1lt kaynamış suyu mantıların uzerine boca edin (bu su size fazla gelebilir ama mantılar cok su cekiyor) tepsiyi 250C fırına koyun su kaynama derecesine gelince fırını kapatın sıcak olarak sarımsaklı yoğurtla servis yapın