Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

POMEM Başvuru Şartları

POMEM Başvuru Şartları

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
POMEM Başvuru Şartları

POMEM yani Polis Iş Okulu dilekçe şartları şöyledir:

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı edinmek

b) asgari dört takvim yüksek öğretim kurumu veya bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu kadar kabul edilen yurtdışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak

c) Değerleme ve seçme işlemlerinin ilk günü itibarıyla, askerliğini yapmamış erkekler ile hanımefendi adaylar için 28 yaşından, askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için 30 yaşından gün almamış almak (18 yaşını tamamladıktan sonradan yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınır)
Askerliğini yapmamış erkek ve bayan adaylar için 08101985 tarihi ve sonrasında doğanlar,

Askerliğini yapan, bu tarihte tahliye olabileceğini belgeleyen erkek adaylar için 08101983 tarihi ve ardından doğanlar

ç) Erkekler için 167 santimetreden, bayanlar için 165 santimetreden kısa boylu olmamak

d) Sıhhat yönünden, Güvenlik Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen şartları taşımak

e) Dilekçe öncesi ve dilekçe esnasında; genelev, birleşme yeri, randevu evi, tek başına fuhuş yapılan mesken ve bu gibi yerlerde arabuluculuk, bekleyicilik ve güya bir meşguliyeti bulunmamak; fuhuş, kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeni ile hakkında herhangi bir adlî ya da idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, idarî yaptırım uygulanmamak ya da hüküm giymemiş almak, bunlardan herhangi birinin anlaşma yoluyla sonuçlandırılmamış veya tekrar bunların herhangi birisiyle ilgili olarak mahkemece hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmemiş edinmek ya da başka bir tedbire çevrilmemiş olmak

f) Türk Cinayet Kanununun 53 üncü maddesinde kayıtlı süreler geçmiş olsa bile; kasıtlı olarak işlenen bir suçtan nedeniyle altı ay veya daha pozitif süreyle hapis cezasına veya affa uğramış ya da yasak haklar geri verilmiş olsa bile; devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine aleyhinde suçlar, millî savunmaya karşısında suçlar, devlet sırlarına aleyhinde suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, sus payı, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni istismar etme, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini temize çıkartma ya da kaçakçılık suçlarından;

1) Mahkûm olmamak
2) Hükmün açıklamasının geri bırakılmasına karar verilmemiş almak
3) Devam etmekte olan bir kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması anlaşma ile neticelenmemiş almak

g) (e) ve (f) bentleri adayın eşi hakkında da uygulanır

ğ) Kullanım tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya parti kollarına üye bulunmamak, daha evvelden üyeliği var ise ayrıldığını belgelemek, terör eylemleri ile organize suç faaliyetlerine katılmamış edinmek

h) Herhangi bir kadınla veya erkekle nikâhsız olarak birlikte yaşıyor olmamak

ı) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı kullanımı sebebiyle çare görmüş veya görüyor olmamak

i) Tabanca taşımaya ve silahlı ödev yapmaya hukukî bir engeli bulunmamak

j) 852005 tarihli ve 25809 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Polis Meslek Eğitim Merkezleri EğitimÖğretim Yönetmeliğinin 11 inci maddesi kapsamında ilişiği kesilenler hariç, Genel Müdürlük bünyesindeki eğitim kurumlarından bölünmüş ya da çıkarılmış veya herhangi bir yükseköğretim kurumundan disiplinsizlik nedeniyle çıkarılmamış edinmek

k) KPSS P3 puan türünden, (60000) taban puan veya üzerinde puan almış elde etmek

l) İlgili yönetmelik zarfında yapılacak emniyet soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu almak
şartları aranır *

858,543Konular
981,904Mesajlar
32,560Kullanıcılar
emoooSon üye
Üst Alt