Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Poniçka

Poniçka

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Poniçça hem tatlı hem de tuzlu olarak yenilebilen bir kızartma hamur türü Bu yüzden hem kahvaltılık, hem 5 çaylık hem de akşamlık bir yiyecek Akşamları kahvaltılık atıştırmayı sevenler için de bonus lezzet olarak masanızda yerini alabilir

Öyle Poniçka, öyle ponçik, öyle lezzetli bir şeydir

Şimdiden afiyet olsun


MALZEMELER
500 gram un 12 litre su 20 gram yaş maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
3 su bardağı ayçiçek yağı
Servisi için:
2 yemek kaşığı pudra şekeri 4 yemek kaşığı bal 4 yemek kaşığı reçel
KAÇ KİŞİLİK?
4 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SÜRESİ
45 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ
20 DAKİKA

Püf noktası:

Hazırlayacağınız hamuru oluştururken kullandığınız suyun hamuru pişirecek kadar sıcak olmamasına dikkat edin Su ne soğuk ne de çok sıcak olmalıdır

Pişirme önerisi:

Hamurları pişirirken kullanacağınız yağ tavanın dibinden yaklaşık 3 cm yukarıda olmalıdır Böylece kabarmış hamurlar kızgın ve bol yağda daha kolay pişecektir

NASIL YAPILIR?
Yarım litre suyu ısıtın ve içine sırasıyla; toz şeker, tuz ve yaş mayayı ekleyin Unu yavaş yavaş suyun içine dökün ve karıştırmaya başlayın Hamuru yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edin Kulak memesi kıvamına gelen hamuru, 40 dakika boyunca kabarmaya bırakın Kızartma tavanıza yaklaşık 3 cm yüksekliğinde olacak şekilde ayçiçek yağını aktarın ve yağı kızdırmaya başlayın Bekleyen ve kabaran hamurunuzu dilediğiniz büyüklükte ya da bir kaşık yardımı ile küçük parçalara bölün Hamurunuza dilerseniz yuvarlak, lokma gibi bir şekil verebilir, dilerseniz hazırladığınız hamur toplarını simit gibi içi delikli hale getirebilirsiniz Hazırladığınız hamurları kızgın yağa atın ve iki tarafı da bakır rengi alana kadar kızartın Pişen hamurları tahta bir servis tabağına alın Böylece hamurunuz terlemez ve altı da üstü de çıtır çıtır kalır Tüm hamurları kızarttıktan sonra üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin Poniçka’nın asıl servis ediliş tarzı pudra şekeri, bal ya da reçelledir ancak damak zevkinize göre tuzlu ürünlerle de servis edebilirsiniz İşte hazır! Günün her saati nom nom nom yenebilecek Poniçka’larınız evde çok rağbet göreceği için sıcakken hemen bir lokma alın ve eserinizle övünün

 
858,496Konular
982,249Mesajlar
30,154Kullanıcılar
fvhsfbSon üye
Üst Alt