iltasyazilim
FD Üye
Porsiyonluk Basit Meyveli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
*4 yumurta
*1, 5 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı un
*Yarım su bardağı yoğurt
*1 paket bitter çikolata (80gr)
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartmatozu
*1 paket vanilya
Kreması için;
*200 ml krema(1paket)
*1 su bardağı sut
*1 poşet kremsanti
*2 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için;
*Dilediğiniz meyve çeşiti
*Ben şeftali ,üzüm ,muz kullandım
Süslemek için;
*1 paket sütlü çikolata
*Çikolata sos
Porsiyonluk Basit Meyveli Pasta Tarifi Yapılışı Öncelikle kekimizi hazırlamak için sıvıyağı tavada hafif ısıtıp ocaktan alıyoruz ve içerisine 1 paket bitter çikolatayı parçalayıp çikolata eriyene kadar karıştırıyoruz ve karıştırma kabına 4 yumurta ve tozşekeri alıp mikserin en yüksek ayarında krema kıvamına alana kadar çırpıyoruz ve üzerine yağda erittiğimiz çikolatayı ilave ediyoruz karıştırıyoruz ve kakaoyu ,vanilyayı, kabartma tozunu, ununu ekleyip karıştırıyoruz yağladığımız büyük dikdörtgen borcama kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz pişen kekimizi fırından çıkartıp biraz soğumasını bekliyoruz Soğuyan kekimizi porsiyonluk kesiyoruz ve kremamızı hazırlıyoruz kremayı sütü ,krem santi tozunu karıştırma kabına alıp mikser ile kıvam alana kadar karıştırıyoruz ve kekimizin üzerine hazırladığımız kremayı krema sıkma torbası ile kaplıyoruz ve üzerine dilediğimiz meyveleri koyuyoruz Üzerine çikolata rendeliyoruz ve süslemek için hazır çikolata sosundan üzerine gezdiriyoruz afiyet olsun
Meyvelerin kararmaması için tart jöle alıp paketin üzerindeki gibi hazırlayıp biraz soğutup meyveleri pastamızın üzerine koymadan jöleye batirip öyle dizebilirsiniz
*4 yumurta
*1, 5 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı un
*Yarım su bardağı yoğurt
*1 paket bitter çikolata (80gr)
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartmatozu
*1 paket vanilya
Kreması için;
*200 ml krema(1paket)
*1 su bardağı sut
*1 poşet kremsanti
*2 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için;
*Dilediğiniz meyve çeşiti
*Ben şeftali ,üzüm ,muz kullandım
Süslemek için;
*1 paket sütlü çikolata
*Çikolata sos
Porsiyonluk Basit Meyveli Pasta Tarifi Yapılışı Öncelikle kekimizi hazırlamak için sıvıyağı tavada hafif ısıtıp ocaktan alıyoruz ve içerisine 1 paket bitter çikolatayı parçalayıp çikolata eriyene kadar karıştırıyoruz ve karıştırma kabına 4 yumurta ve tozşekeri alıp mikserin en yüksek ayarında krema kıvamına alana kadar çırpıyoruz ve üzerine yağda erittiğimiz çikolatayı ilave ediyoruz karıştırıyoruz ve kakaoyu ,vanilyayı, kabartma tozunu, ununu ekleyip karıştırıyoruz yağladığımız büyük dikdörtgen borcama kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz pişen kekimizi fırından çıkartıp biraz soğumasını bekliyoruz Soğuyan kekimizi porsiyonluk kesiyoruz ve kremamızı hazırlıyoruz kremayı sütü ,krem santi tozunu karıştırma kabına alıp mikser ile kıvam alana kadar karıştırıyoruz ve kekimizin üzerine hazırladığımız kremayı krema sıkma torbası ile kaplıyoruz ve üzerine dilediğimiz meyveleri koyuyoruz Üzerine çikolata rendeliyoruz ve süslemek için hazır çikolata sosundan üzerine gezdiriyoruz afiyet olsun
Meyvelerin kararmaması için tart jöle alıp paketin üzerindeki gibi hazırlayıp biraz soğutup meyveleri pastamızın üzerine koymadan jöleye batirip öyle dizebilirsiniz