iltasyazilim
FD Üye
Porsiyonluk Bol Kaşarlı Pizza Tarifi İçin Malzemeler
*1 5 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı su
*1 tane kuru instant maya
*1 yemek kaşığı şeker
*Yarım yemek kaşığı tuz
*1 yumurta
*5 su bardağı civarında un
*Çeyrek kangal sucuk
*Kaşar( dilimlenmiş )
*Salam
Sosu için :
*1 domates rendesi
*1 yemek kaşığı ketçap
Porsiyonluk Bol Kaşarlı Pizza Tarifi Yapılışı Çocukların beslenmelerine ne hazırlasam diye düşünürken, dolapta simitten kalan kaşar ve sucukları gördüm Eee çocuklar da seviyor
pizza yapayım dedim Onun da kesmesi falan Ben de porsiyonluk yaptım Sonuç mu mükemmel
Süt, su, sıvı yağ, tuz, şeker, yumurta hepsini kabımıza alıyoruz Parmak uçlarımızla karıştırıyoruz üstüne bir miktar un koyup, mayasını unun üstüne serpiyoruz Tekrar un koymaya devam edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıyoruz 30 – 40 dk üstünü kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz
Sosu için : bir domatesi rendeliyoruz Bir kaşık ketcabı da içine koyup azıcık tuz ilavesiyle sosumuz hazır
*1 5 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı su
*1 tane kuru instant maya
*1 yemek kaşığı şeker
*Yarım yemek kaşığı tuz
*1 yumurta
*5 su bardağı civarında un
*Çeyrek kangal sucuk
*Kaşar( dilimlenmiş )
*Salam
Sosu için :
*1 domates rendesi
*1 yemek kaşığı ketçap
Porsiyonluk Bol Kaşarlı Pizza Tarifi Yapılışı Çocukların beslenmelerine ne hazırlasam diye düşünürken, dolapta simitten kalan kaşar ve sucukları gördüm Eee çocuklar da seviyor
Süt, su, sıvı yağ, tuz, şeker, yumurta hepsini kabımıza alıyoruz Parmak uçlarımızla karıştırıyoruz üstüne bir miktar un koyup, mayasını unun üstüne serpiyoruz Tekrar un koymaya devam edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıyoruz 30 – 40 dk üstünü kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz
Sosu için : bir domatesi rendeliyoruz Bir kaşık ketcabı da içine koyup azıcık tuz ilavesiyle sosumuz hazır