iltasyazilim
FD Üye
Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*3 bardak un
*1 bardak ılık su
*1 tatlı kaşığı tuz
*Harcı isteğe bağlı
*Ben havuç, kabak ve patlıcan rendeleyip soğanla birlikte pişirdim
Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle hamurumuzu yapalım, ölçüyü istediğiniz kadar artırıp azaltabilirsiniz, hamuru yoğurmak için un, su ve tuzu birbiriyle karıştıralım, ele yapışmayacak bir hamur elde edelim, bir kenara üzerine bol yağ koyup kendisini salmasını bekleyelim, (sıcak hava olursa hamur kendini daha çabuk salar ) Hamur dinlenirken iç harcımızı hazırlayalım, soğanı yağda kızdırıp üzerine rendelediğimiz sebzeleri katalım ve pişirelim Hamurumuz kendini saldıysa her tarafını yırtmadan çeke çeke inceltelim, harç ekleyip rulo yapalım ve gül şeklinde şekil verelim Diğer hamurları da aynı şekilde yapalım, bende 4 adet börek çıktı, umarım beğenirsiniz, afiyet olsun
*3 bardak un
*1 bardak ılık su
*1 tatlı kaşığı tuz
*Harcı isteğe bağlı
*Ben havuç, kabak ve patlıcan rendeleyip soğanla birlikte pişirdim
Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle hamurumuzu yapalım, ölçüyü istediğiniz kadar artırıp azaltabilirsiniz, hamuru yoğurmak için un, su ve tuzu birbiriyle karıştıralım, ele yapışmayacak bir hamur elde edelim, bir kenara üzerine bol yağ koyup kendisini salmasını bekleyelim, (sıcak hava olursa hamur kendini daha çabuk salar ) Hamur dinlenirken iç harcımızı hazırlayalım, soğanı yağda kızdırıp üzerine rendelediğimiz sebzeleri katalım ve pişirelim Hamurumuz kendini saldıysa her tarafını yırtmadan çeke çeke inceltelim, harç ekleyip rulo yapalım ve gül şeklinde şekil verelim Diğer hamurları da aynı şekilde yapalım, bende 4 adet börek çıktı, umarım beğenirsiniz, afiyet olsun