Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Porsiyonluk Çarşaf Böreği

Porsiyonluk Çarşaf Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler

*3 bardak un
*1 bardak ılık su
*1 tatlı kaşığı tuz
*Harcı isteğe bağlı
*Ben havuç, kabak ve patlıcan rendeleyip soğanla birlikte pişirdim

Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle hamurumuzu yapalım, ölçüyü istediğiniz kadar artırıp azaltabilirsiniz, hamuru yoğurmak için un, su ve tuzu birbiriyle karıştıralım, ele yapışmayacak bir hamur elde edelim, bir kenara üzerine bol yağ koyup kendisini salmasını bekleyelim, (sıcak hava olursa hamur kendini daha çabuk salar ) Hamur dinlenirken iç harcımızı hazırlayalım, soğanı yağda kızdırıp üzerine rendelediğimiz sebzeleri katalım ve pişirelim Hamurumuz kendini saldıysa her tarafını yırtmadan çeke çeke inceltelim, harç ekleyip rulo yapalım ve gül şeklinde şekil verelim Diğer hamurları da aynı şekilde yapalım, bende 4 adet börek çıktı, umarım beğenirsiniz, afiyet olsun
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,320Kullanıcılar
UnusSon üye
Üst Alt