iltasyazilim
FD Üye
Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*6 su bardağı un
*2 5 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı tuz
*İsteğe bağlı iç malzeme ben ıspanaklı ve peynirli yaptım
Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı İlk önce hamuru yoğuralım yumuşak ele yapışmayan bir hamur olsun, sonra yaklaşık 30 bezelye bölelim ve 10 dk kadar dinlendirelim sonra bezeleri çay tabağı büyüklüğünde açıp aralarına sıvı yağ sürüp üst üste koyalım Yaklaşık yarım saat dinlendirelim ve sonra tek tek açabildiğimiz kadar elimizle açalım, eğer iç harcınız yağlı değilse biraz sıvı yağ dökelim ve iç harcımızı yayalım en son rulo yapıp gül böreği şeklinde yapıp tepsiye dizelim ve üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirelim
Bu tarif kayınvalidemveben adlı kullanıcıya aittir oradan görüp yaptım ve çok lezzetli oldu kayınvalidemveben e teşekkür ediyorum ellerine sağlık
*6 su bardağı un
*2 5 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı tuz
*İsteğe bağlı iç malzeme ben ıspanaklı ve peynirli yaptım
Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı İlk önce hamuru yoğuralım yumuşak ele yapışmayan bir hamur olsun, sonra yaklaşık 30 bezelye bölelim ve 10 dk kadar dinlendirelim sonra bezeleri çay tabağı büyüklüğünde açıp aralarına sıvı yağ sürüp üst üste koyalım Yaklaşık yarım saat dinlendirelim ve sonra tek tek açabildiğimiz kadar elimizle açalım, eğer iç harcınız yağlı değilse biraz sıvı yağ dökelim ve iç harcımızı yayalım en son rulo yapıp gül böreği şeklinde yapıp tepsiye dizelim ve üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirelim
Bu tarif kayınvalidemveben adlı kullanıcıya aittir oradan görüp yaptım ve çok lezzetli oldu kayınvalidemveben e teşekkür ediyorum ellerine sağlık