Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Porsiyonluk Çarşaf Böreği

Porsiyonluk Çarşaf Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler

*6 su bardağı un
*2 5 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı tuz
*İsteğe bağlı iç malzeme ben ıspanaklı ve peynirli yaptım

Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı İlk önce hamuru yoğuralım yumuşak ele yapışmayan bir hamur olsun, sonra yaklaşık 30 bezelye bölelim ve 10 dk kadar dinlendirelim sonra bezeleri çay tabağı büyüklüğünde açıp aralarına sıvı yağ sürüp üst üste koyalım Yaklaşık yarım saat dinlendirelim ve sonra tek tek açabildiğimiz kadar elimizle açalım, eğer iç harcınız yağlı değilse biraz sıvı yağ dökelim ve iç harcımızı yayalım en son rulo yapıp gül böreği şeklinde yapıp tepsiye dizelim ve üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirelim

Bu tarif kayınvalidemveben adlı kullanıcıya aittir oradan görüp yaptım ve çok lezzetli oldu kayınvalidemveben e teşekkür ediyorum ellerine sağlık

Similar threads

Tek Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler *1 tatlı kaşığı kuru pakmaya *Tuz *Yarım kilo un *Su Üzerine sürmek için; *Sıvı yağ Üzeri için; *Yumurta sarısı Çörek iç için; *Patates kavurdum sizler istediğiniz harcı kullanabilirsiniz Tek Porsiyonluk Çarşaf Böreği...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
El Açması Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler *4 su bardağı ılık su *4 çay kaşığı tuz *Aldığı kadar un İç Harcı: *Peynirli *Kıymalı *Patatesli *Ispanaklı *Pırasalı Arasına ve üzerine; *Sıvıyağ El Açması Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı Hamuru tutun bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Patatesli Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler *6 7 su bardağı un *1, 5 tatlı kaşığı tuz *Aldığı kadar su *78 tane haşlanmış patates *1 kuru soğan *1 tutam maydanoz *1 yemek kaşığı salça *Karabiber ,pul biber, kimyon ,kekik, tuz *Yarım çay bardağı sıvı yağ Patatesli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Porsiyonluk Muhteşem Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru İçin; *8 su bardağı un *3 su bardağı su (ben patatesli yaptığım için patatesin haşlama suyundan kullandım) *2 tatlı kaşığı tuz *4 yemek kaşığı sıvı yağ İç Harcı İçin; *5 adet büyük patates( Haşlanmış) *3 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler *6 7su bardağı un *1,5 tatlı kaşığı tuz *Aldığı kadar su İçi için; *Yarım kilo lor peyniri *1 demet maydanoz *1 tatlı kaşığı pulbiber Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı Una tuzunu atıp suyla çok sert olmayan bir hamur elde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
858,477Konular
981,288Mesajlar
29,559Kullanıcılar
aaaaaaaaaaaSon üye
Üst Alt