iltasyazilim
FD Üye
Porsiyonluk Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler Tabanı için;
*1 paket Burçak bisküvi
*2 yemek kaşığı tereyağı(tepeleme)
*Yarım su bardağı fındık
Dolgusu İçin;
*1 paket krema(200 ml)
*400 gram labne peyniri
*2 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı buğday nişastası
*1 paket vanilya
Sosu İçin;
*1 su bardağı frambuaz ya da böğürtlen(mevsimine göre dondurulmuş ya da taze)
*Yarım su bardağı şeker
*1 yemek kaşığı buğday nişastası
*1 su bardağı su
*
Porsiyonluk Cheesecake Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Hepimizin bildiği gibi cheesecake yapımı oldukça zahmetlidir Ama bu tarifle çok pratik ve çok lezzetli cheesecakelerimiz oluyor Tarifi bizlerle paylaştığı için sevgili Sümeyyeömer’e çok teşekkür ederim
Gelelim tarife;
İlk olarak, tereyağı kısık ateşte eritilir
Fındık ve bisküvi beraberce rondodan geçirilerek un haline getirilir
Eritilen tereyağı bu karışıma eklenir ve iyice karıştırılır
Muffin kalıplarının içine mini kek kağıtları konur Ve elde ettiğimiz bisküvifındıktereyağı karışımıda birer yemek kaşığı olarak paylaştırılır
Kaşıkla üzerini düzelttiğimiz tabanı, iyice sıkılaşıp birleşmesi için bir bardak yardımıyla bastırabilirsiniz
Daha sonra, geniş bir kasede labne peyniri ve şeker tel çırpıcı yardımıyla iyice karıştırılır
Yumurta ve krema ilave edilerek karıştırmaya devam edilir
Ardından, nişasta un ve vanilya ilave edilerek akışkan bir hamur elde edilir
Bu karışım muffin kaplarının içerisine tepeleme olacak şekilde doldurulur (Doldurma işlemi sırasında hamuru, etrafa dökülmeleri önlemek için, gramajlı ölçü kabına, kavanoza ya da sürahiye aktararak doldurmanızı tavsiye ederim )
Daha sonra, 170 dereye ayarlanmış sıcak fırının en alt rafına ısıya dayanıklı su dolu bir kap konur
Fırının orta rafınada hazırlanan cheesecake hamurları konur
Yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakılır Cheesecakeler önce kabaracak, ardından yanları kızaracak, sonra üzerleri hafifçe çatlayacak, telaşa gerek yok
30 dakika sonunda fırından alınır ve soğumaya bırakılır Bu esnada kabaran cheesecakeler hafifçe sönecek ve sos için yer açılacak
Cheesecakeler pişerken sos hazırlanır
Öncelikle frambuaz ve şeker rondoya alınır
Ayrı bir kapta bir bardak suyla açılan nişasta, rondoya ilave edilip, homojen bir karışım elde edilir
Kısık ateşte, sürekli karıştırarak fokur fokur kaynayana kadar pişirilir
Hafif ılık sos, cheesecakelerin üzerine paylaştırılır
Üzeri istenilen şekilde süslenebilir Ben, toz fıstık ve frambuaz kullandım
Bir süre dolapta beklettikten sonra cheesecakeler, kağıtlarından çıkartılarak sunuma hazır hale getirilir
Bu ölçülerle 14 adet Porsiyonluk Cheesecakeler elde edilir
Afiyet olsun
*1 paket Burçak bisküvi
*2 yemek kaşığı tereyağı(tepeleme)
*Yarım su bardağı fındık
Dolgusu İçin;
*1 paket krema(200 ml)
*400 gram labne peyniri
*2 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı buğday nişastası
*1 paket vanilya
Sosu İçin;
*1 su bardağı frambuaz ya da böğürtlen(mevsimine göre dondurulmuş ya da taze)
*Yarım su bardağı şeker
*1 yemek kaşığı buğday nişastası
*1 su bardağı su
*
Porsiyonluk Cheesecake Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Hepimizin bildiği gibi cheesecake yapımı oldukça zahmetlidir Ama bu tarifle çok pratik ve çok lezzetli cheesecakelerimiz oluyor Tarifi bizlerle paylaştığı için sevgili Sümeyyeömer’e çok teşekkür ederim
Gelelim tarife;
İlk olarak, tereyağı kısık ateşte eritilir
Fındık ve bisküvi beraberce rondodan geçirilerek un haline getirilir
Eritilen tereyağı bu karışıma eklenir ve iyice karıştırılır
Muffin kalıplarının içine mini kek kağıtları konur Ve elde ettiğimiz bisküvifındıktereyağı karışımıda birer yemek kaşığı olarak paylaştırılır
Kaşıkla üzerini düzelttiğimiz tabanı, iyice sıkılaşıp birleşmesi için bir bardak yardımıyla bastırabilirsiniz
Daha sonra, geniş bir kasede labne peyniri ve şeker tel çırpıcı yardımıyla iyice karıştırılır
Yumurta ve krema ilave edilerek karıştırmaya devam edilir
Ardından, nişasta un ve vanilya ilave edilerek akışkan bir hamur elde edilir
Bu karışım muffin kaplarının içerisine tepeleme olacak şekilde doldurulur (Doldurma işlemi sırasında hamuru, etrafa dökülmeleri önlemek için, gramajlı ölçü kabına, kavanoza ya da sürahiye aktararak doldurmanızı tavsiye ederim )
Daha sonra, 170 dereye ayarlanmış sıcak fırının en alt rafına ısıya dayanıklı su dolu bir kap konur
Fırının orta rafınada hazırlanan cheesecake hamurları konur
Yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakılır Cheesecakeler önce kabaracak, ardından yanları kızaracak, sonra üzerleri hafifçe çatlayacak, telaşa gerek yok
30 dakika sonunda fırından alınır ve soğumaya bırakılır Bu esnada kabaran cheesecakeler hafifçe sönecek ve sos için yer açılacak
Cheesecakeler pişerken sos hazırlanır
Öncelikle frambuaz ve şeker rondoya alınır
Ayrı bir kapta bir bardak suyla açılan nişasta, rondoya ilave edilip, homojen bir karışım elde edilir
Kısık ateşte, sürekli karıştırarak fokur fokur kaynayana kadar pişirilir
Hafif ılık sos, cheesecakelerin üzerine paylaştırılır
Üzeri istenilen şekilde süslenebilir Ben, toz fıstık ve frambuaz kullandım
Bir süre dolapta beklettikten sonra cheesecakeler, kağıtlarından çıkartılarak sunuma hazır hale getirilir
Bu ölçülerle 14 adet Porsiyonluk Cheesecakeler elde edilir
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.