iltasyazilim
FD Üye
Porsiyonluk Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*250 gram margarin
*1 çay bardağı bitkisel yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*3 yemek kaşığı toz şeker
*Yaklaşık 5 su bardağı un
Harcı için;
*7 adet elma
*1 su bardağı çekilmiş ceviz ya da fındık
*1, 5 su bardağı toz şeker
*Bir tatlı kaşığı tarçın
Porsiyonluk Elmalı Tart Tarifi Yapılışı
1
*Margarin eritilir ve diğer malzemeleri eklenerek hamur yoğurulur 15 dakika dinlenmeye bırakılır
**Elmalar soyularak rendelenir
*Suyu sıkılır ve geniş bir tavaya alınır
*Üzerine şeker eklenerek ocakta kavrulur hafif fokurdayınca ceviz eklenir
*Biraz daha kavurduktan sonra ocaktan alınıp tarçın eklenir Soğumaya bırakılır
**Hamur yuvarlak şekillerde bardak yardımı ile kesilerek muffin kalıbına alınır ,üzerine harç konulur
*En son şerit kesilen hamurlar üzerine dizilir
*200 derece önceden ısınmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir
*Not: muffin kalıbı olmayanlar fırın tepsisi ile iki tepsi çıkıyor
*Not: yağlı kağıt gerektirmeyen tariftir
*250 gram margarin
*1 çay bardağı bitkisel yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*3 yemek kaşığı toz şeker
*Yaklaşık 5 su bardağı un
Harcı için;
*7 adet elma
*1 su bardağı çekilmiş ceviz ya da fındık
*1, 5 su bardağı toz şeker
*Bir tatlı kaşığı tarçın
Porsiyonluk Elmalı Tart Tarifi Yapılışı
1
*Margarin eritilir ve diğer malzemeleri eklenerek hamur yoğurulur 15 dakika dinlenmeye bırakılır
**Elmalar soyularak rendelenir
*Suyu sıkılır ve geniş bir tavaya alınır
*Üzerine şeker eklenerek ocakta kavrulur hafif fokurdayınca ceviz eklenir
*Biraz daha kavurduktan sonra ocaktan alınıp tarçın eklenir Soğumaya bırakılır
**Hamur yuvarlak şekillerde bardak yardımı ile kesilerek muffin kalıbına alınır ,üzerine harç konulur
*En son şerit kesilen hamurlar üzerine dizilir
*200 derece önceden ısınmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir
*Not: muffin kalıbı olmayanlar fırın tepsisi ile iki tepsi çıkıyor
*Not: yağlı kağıt gerektirmeyen tariftir