Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Porsiyonluk Haşhaşlı Revani

Porsiyonluk Haşhaşlı Revani

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Porsiyonluk Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler Kek için:


*3 adet orta boy yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı haşhaş
*1 çay bardağı irmik
*1 paket kabartma tozu
*2 su bardağı un
*Portakal kabuğu rendesi

Şerbeti için:


*3 su bardağı şeker
*3 5 su bardağı su
*2 damla limon suyu

Üzeri için:


*Krem şanti

*
Porsiyonluk Haşhaşlı Revani Tarifi Yapılışı İlk önce şerbeti hazırlayıp ve soğumaya bırakalım
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz sonra sıvı yağ, süt, haşhaş, irmik, portakal kabuğu, un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın
Silokon muffin kek kalıplarını yağlayıp hazırlamış olduğumuz harcımızdan eşit şekilde koyalım veya dikdörtgen borcama da dökebilirsiniz
180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 1820 dk pişirelim kürdan testi yapıp fırından alalım
Fırın teli üzerine alıp soğumasını bekleyelim
Şerbetimiz ve kekimiz soğuk olacak
Krem şantimizi hazırlayıp buzdolabına koyalım
İkiside soğuduktan sonra şerbetten bir kepçe alıp kekimize dökelim
Kek kalıbından çıkartalım ve servis tabağına alalım
Üzerine krem şanti ile süsleme yapalım ve servise hazır
Afiyet olsun ?
 
858,497Konular
981,936Mesajlar
29,945Kullanıcılar
estele4433Son üye
Üst Alt