Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Porsiyonluk Karışık Turşu

Porsiyonluk Karışık Turşu

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Porsiyonluk Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler

*1 5 kilo turşuluk salata
*1 kilo turşuluk domates
*Acur
*Kavun
*Lahana
*10 yemek kaşığı turşu tuzu
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı sirke
*İçme suyu (turşunun içinde onu tercih ettim)
*Buzdolabı poşeti
*10 lt’lik bidon

Porsiyonluk Karışık Turşu Tarifi Yapılışı Öncelikle tuzu, şekeri belli bir miktar su ile kaynatıyoruz ve Kaynamaya başladıktan 5 dak sonra altını kapatalım ve soğumaya bırakalım Soğuyan suyu alıp ayrı bir kapta içme suyu ilave edip tuz oranını ayarlıyoruz ve üzerine 1 kaşık sirkeyi de ekleyelim Turşuluk malzemelerimizi yıkayıp süzülmeye bırakalım Lahanayı dilimlere kesiyoruz Lahana dışındaki malzemelere bir iki çizik atalım, Buzdolabı poşetini alalım içine domates, acur, kavunu, salata ve lahanayı isteğe bağlı sayıda koyuyoruz ve ağzını sıkıca bağlayıp poşete birkaç delik açıyoruz Bidona dizelim güzelce biraz pay bırakıp üzerine suyumuzu ilave ediyoruz kapağı kapatıp altına bir tepsi koyup (şişeden su akma ihtimaline karşı) kaldıralım Poşetlerin içi suyu çekmeye başlayacaktır kontrol edelim suyu azalmaya başladığında hazırladığımız sudan ilave edelim poşetlerin içi tamamen dolduğunda işlem tamamdır Turşumuzu 2 hafta bekleyelim ve yemeye hazır olur Her defasında kapağını açtığımızda bozulma derdi yok ve Porsiyonluk olması kolay şimdiden afiyet olsun
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,316Kullanıcılar
dehadehaSon üye
Üst Alt