iltasyazilim
FD Üye
Porsiyonluk Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler
*1 5 kilo turşuluk salata
*1 kilo turşuluk domates
*Acur
*Kavun
*Lahana
*10 yemek kaşığı turşu tuzu
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı sirke
*İçme suyu (turşunun içinde onu tercih ettim)
*Buzdolabı poşeti
*10 lt’lik bidon
Porsiyonluk Karışık Turşu Tarifi Yapılışı Öncelikle tuzu, şekeri belli bir miktar su ile kaynatıyoruz ve Kaynamaya başladıktan 5 dak sonra altını kapatalım ve soğumaya bırakalım Soğuyan suyu alıp ayrı bir kapta içme suyu ilave edip tuz oranını ayarlıyoruz ve üzerine 1 kaşık sirkeyi de ekleyelim Turşuluk malzemelerimizi yıkayıp süzülmeye bırakalım Lahanayı dilimlere kesiyoruz Lahana dışındaki malzemelere bir iki çizik atalım, Buzdolabı poşetini alalım içine domates, acur, kavunu, salata ve lahanayı isteğe bağlı sayıda koyuyoruz ve ağzını sıkıca bağlayıp poşete birkaç delik açıyoruz Bidona dizelim güzelce biraz pay bırakıp üzerine suyumuzu ilave ediyoruz kapağı kapatıp altına bir tepsi koyup (şişeden su akma ihtimaline karşı) kaldıralım Poşetlerin içi suyu çekmeye başlayacaktır kontrol edelim suyu azalmaya başladığında hazırladığımız sudan ilave edelim poşetlerin içi tamamen dolduğunda işlem tamamdır Turşumuzu 2 hafta bekleyelim ve yemeye hazır olur Her defasında kapağını açtığımızda bozulma derdi yok ve Porsiyonluk olması kolay şimdiden afiyet olsun
*1 5 kilo turşuluk salata
*1 kilo turşuluk domates
*Acur
*Kavun
*Lahana
*10 yemek kaşığı turşu tuzu
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı sirke
*İçme suyu (turşunun içinde onu tercih ettim)
*Buzdolabı poşeti
*10 lt’lik bidon
Porsiyonluk Karışık Turşu Tarifi Yapılışı Öncelikle tuzu, şekeri belli bir miktar su ile kaynatıyoruz ve Kaynamaya başladıktan 5 dak sonra altını kapatalım ve soğumaya bırakalım Soğuyan suyu alıp ayrı bir kapta içme suyu ilave edip tuz oranını ayarlıyoruz ve üzerine 1 kaşık sirkeyi de ekleyelim Turşuluk malzemelerimizi yıkayıp süzülmeye bırakalım Lahanayı dilimlere kesiyoruz Lahana dışındaki malzemelere bir iki çizik atalım, Buzdolabı poşetini alalım içine domates, acur, kavunu, salata ve lahanayı isteğe bağlı sayıda koyuyoruz ve ağzını sıkıca bağlayıp poşete birkaç delik açıyoruz Bidona dizelim güzelce biraz pay bırakıp üzerine suyumuzu ilave ediyoruz kapağı kapatıp altına bir tepsi koyup (şişeden su akma ihtimaline karşı) kaldıralım Poşetlerin içi suyu çekmeye başlayacaktır kontrol edelim suyu azalmaya başladığında hazırladığımız sudan ilave edelim poşetlerin içi tamamen dolduğunda işlem tamamdır Turşumuzu 2 hafta bekleyelim ve yemeye hazır olur Her defasında kapağını açtığımızda bozulma derdi yok ve Porsiyonluk olması kolay şimdiden afiyet olsun