iltasyazilim
FD Üye
Porsiyonluk Kolay Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler Pilav için :
*1 su bardağı pirinç
*2 büyük kuru soğan
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Yarım paket kuş üzümü
*Yarım demet maydanoz
*1 5 su bardağı kaynar su
*Tuz, karabiber
*5 6 adet milföy hamuru
*İsteğe göre badem
*1 yumurta sarısı
Porsiyonluk Kolay Perde Pilavı Tarifi Yapılışı Yağda soğanları iyice kavurup pirinçi, üzümü tuz ve karabiberini ekleyip 23 dk daha birlikte kavurup suyunu dökün
Pilav pişip ilk sıcaklığı çıktıktan sonra hatta En az 1520 dk geçip demlense daha iyi olur maydanozu ekleyin
(pilavı istediğiniz gibi de yapabilirsiniz ben böyle yaptım )
1 milföy hamurunu oklavayla inceltip içlerini pilavla doldurun, üzerine yumurta sarısı sürüp bademle süsleyip ,fırında kızarana kadar pişirin
Afiyet olsunnnnnn
Not : benim ilk deneme olduğundan 1 milföy az gelir diye düşündüm ve 2 taneyi üst üste koyup açtım, ama bu defa çok büyük oldular 1 kişilik değilde 2 kişilik gibi oldu
Sanırım şimdi tarifte yazdığım gibi 1 milföy kullanmak daha iyi olur Bir dahakine öyle yapacağım
Fotolarda çift görürseniz tarif neden farklı diye düşünmeyin
1 milföyle yapmanızı tavsiye ederim
Birde pilavda özgürsünüz, ben evdeki malzemelere göre yaptım İçi etli yada tavuklu fıstıklı çok daha güzel olabilir
Varsa ekleyin derim, şimdiden yapanların ellerine sağlık
*
*1 su bardağı pirinç
*2 büyük kuru soğan
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Yarım paket kuş üzümü
*Yarım demet maydanoz
*1 5 su bardağı kaynar su
*Tuz, karabiber
*5 6 adet milföy hamuru
*İsteğe göre badem
*1 yumurta sarısı
Porsiyonluk Kolay Perde Pilavı Tarifi Yapılışı Yağda soğanları iyice kavurup pirinçi, üzümü tuz ve karabiberini ekleyip 23 dk daha birlikte kavurup suyunu dökün
Pilav pişip ilk sıcaklığı çıktıktan sonra hatta En az 1520 dk geçip demlense daha iyi olur maydanozu ekleyin
(pilavı istediğiniz gibi de yapabilirsiniz ben böyle yaptım )
1 milföy hamurunu oklavayla inceltip içlerini pilavla doldurun, üzerine yumurta sarısı sürüp bademle süsleyip ,fırında kızarana kadar pişirin
Afiyet olsunnnnnn
Not : benim ilk deneme olduğundan 1 milföy az gelir diye düşündüm ve 2 taneyi üst üste koyup açtım, ama bu defa çok büyük oldular 1 kişilik değilde 2 kişilik gibi oldu
Sanırım şimdi tarifte yazdığım gibi 1 milföy kullanmak daha iyi olur Bir dahakine öyle yapacağım
Fotolarda çift görürseniz tarif neden farklı diye düşünmeyin
1 milföyle yapmanızı tavsiye ederim
Birde pilavda özgürsünüz, ben evdeki malzemelere göre yaptım İçi etli yada tavuklu fıstıklı çok daha güzel olabilir
Varsa ekleyin derim, şimdiden yapanların ellerine sağlık
*