iltasyazilim
FD Üye
Porsiyonluk Künefe Tarifi İçin Malzemeler
*160 çiğ kadayıf
*100 gr dil peyniri
*50 gr tereyağı oda sıcaklığında
Şerbeti için;
*1 su bardak şeker
*2 su bardağı su
*Çeyrek limon
Süslemek için;
*Antep fıstığı
Porsiyonluk Künefe Tarifi Yapılışı
1
*Bir bardak şekeri tenceremizin içine alıyoruz ve 2 su bardağı suyu şekerin üzerine ilave edip karıştırıp kaynaması için bırakıyoruz
*Kaynayan şerbetin üzerine çeyrek limon suyumuzu ilave ediyoruz ve karıştırıp ocağımızın altını kapatıyoruz
*Şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz
*160 gr taze kadayıfımızı alıp ince ince doğruyoruz
*Kadayıfımızı ince ince doğradıktan sonra oda sıcaklığında ermiş tereyağımızı kadayıfımızın üzerine ilave ediyoruz ve kadayıfa tereyağını tamamen yedirene kadar yoğurmaya devam ediyoruz
*Tepsimizi içini yağlıyoruz ve tepsimizin tabanına bir kat kadayıf serip diğer tepsimiz ile kadayıfların üzerine bastırıp kadayıfları sıkıştırıyoruz
*Sonra 100 gr dil peyniri yada künefe peynirini kadayıfların üzerine diziyoruz
*Peynirlerin üzerlerini doğradığımız kadayıflardan kalan kadayıf ile kapatıyoruz
*Tekrar diğer tepsimizi alıp yine kadayıf ve peynirlerin sıkışmasını sağlıyoruz
*Künefemizi parçalamadan alt kısmının kızarıp kızarmadığını kontrol ediyoruz
*Alt kısmı kızaran künefe tatlımızı diğer tepsi yardımı ile çeviriyoruz ve aynı şekilde künefe tatlısının alt kısmını da pişiriyoruz
*İki tarafı da pişen sıcak künefe tatlısı tarifinin üzerine soğumuş olan künefe şerbetimizi döküyoruz ve üzerine fıstıkla süsleyip sıcak servis ediyoruz
*160 çiğ kadayıf
*100 gr dil peyniri
*50 gr tereyağı oda sıcaklığında
Şerbeti için;
*1 su bardak şeker
*2 su bardağı su
*Çeyrek limon
Süslemek için;
*Antep fıstığı
Porsiyonluk Künefe Tarifi Yapılışı
1
*Bir bardak şekeri tenceremizin içine alıyoruz ve 2 su bardağı suyu şekerin üzerine ilave edip karıştırıp kaynaması için bırakıyoruz
*Kaynayan şerbetin üzerine çeyrek limon suyumuzu ilave ediyoruz ve karıştırıp ocağımızın altını kapatıyoruz
*Şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz
*160 gr taze kadayıfımızı alıp ince ince doğruyoruz
*Kadayıfımızı ince ince doğradıktan sonra oda sıcaklığında ermiş tereyağımızı kadayıfımızın üzerine ilave ediyoruz ve kadayıfa tereyağını tamamen yedirene kadar yoğurmaya devam ediyoruz
*Tepsimizi içini yağlıyoruz ve tepsimizin tabanına bir kat kadayıf serip diğer tepsimiz ile kadayıfların üzerine bastırıp kadayıfları sıkıştırıyoruz
*Sonra 100 gr dil peyniri yada künefe peynirini kadayıfların üzerine diziyoruz
*Peynirlerin üzerlerini doğradığımız kadayıflardan kalan kadayıf ile kapatıyoruz
*Tekrar diğer tepsimizi alıp yine kadayıf ve peynirlerin sıkışmasını sağlıyoruz
*Künefemizi parçalamadan alt kısmının kızarıp kızarmadığını kontrol ediyoruz
*Alt kısmı kızaran künefe tatlımızı diğer tepsi yardımı ile çeviriyoruz ve aynı şekilde künefe tatlısının alt kısmını da pişiriyoruz
*İki tarafı da pişen sıcak künefe tatlısı tarifinin üzerine soğumuş olan künefe şerbetimizi döküyoruz ve üzerine fıstıkla süsleyip sıcak servis ediyoruz