iltasyazilim
FD Üye
Porsiyonluk Mini Çilekli Pastacıklar Tarifi İçin Malzemeler Pandispanya için;
*4 yumurta
*4 kahve fincanı şeker
*3 kahve fincanı un
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
*3 yemek kaşığı sıcak su
*1 paket kabartma tozu
*10 gr vanilya
*12* kakao (50 gr)
*2 cimdik tuz
Krema için;
*12 (yarım) litre süt
*2 çay bardağı toz şeker
*1 su bardağı un
*100 gr tereyağı
*5 gr vanilya
*2 adet yumurta
*Bir cimdik tuz
Arası ve süslemesi için;
*Çilek
*Muz
*Oreo
Porsiyonluk Mini Çilekli Pastacıklar Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle kremamızı hazırlayalım
*Sütü kaynatalım
*Süt kaynarken yumurta, toz şeker, tuz ve unu küçük bir sos tenceresine alıp mayonez kıvamına gelene kadar çırpıyoruz
Bu işlemden sonra kaynayan sütü yavaş yavaş yumurtalar kesilmeyecek şekilde karışıma ilave ediyoruz ve kıvam alıncaya kadar orta ateşte kaynamasını bekliyoruz
*Kıvam aldıktan sonra içerisine tereyağını ve vanilyasını ekleyip soğumaya bırakıyoruz
*Şimdi de pandispanyaya başlayalım
*Yumurtaların sarısını ve beyazını ayıralım, ayrı ayrı karıştırma kaplarına alalım
*Sarısına toz şekeri, yağı ekleyip çırpalım
*Ardından tuz ve sıcak su hariç geri kalan malzemeleri ekleyip çırpalım
*Yumurta beyazlarına da bir cimdik tuz ekleyip mereng (beze) yaparcasına köpürene ve sabit kalana kadar çırpalım
*Diğer karışımımız çok katıysa sıcak su takviyesi yapabiliriz
*Köpürtmüş olduğumuz yumurta beyazlarını karışımımız ile yavaş yavaş yedirerek buluşturalım
*Yağlı kağıt serilmiş tepsimize karışımı eşit miktarda yayalım
*170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 2528 dakika kadar pişirelim
*Pandispanya piştikten sonra soğumaya alalım
*Soğuduktan sonra kalıp yardımıyla veya bir bardak, kase yardımıyla mini tabanlar oluşturalım
*Soğuttuğumuz kremamızı sıkma torbasına alıp tabanlara sıkalım
*Muzları tam ortaya çilekleri yanlara dizelim
*Biraz daha krema sıkalım
*Üst tabanlarını kapatalım ve biraz krema sıkıp orasına çilek yerleştirip, oreo kırıntıları yerleştirelim
Afiyet olsuun
*4 yumurta
*4 kahve fincanı şeker
*3 kahve fincanı un
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
*3 yemek kaşığı sıcak su
*1 paket kabartma tozu
*10 gr vanilya
*12* kakao (50 gr)
*2 cimdik tuz
Krema için;
*12 (yarım) litre süt
*2 çay bardağı toz şeker
*1 su bardağı un
*100 gr tereyağı
*5 gr vanilya
*2 adet yumurta
*Bir cimdik tuz
Arası ve süslemesi için;
*Çilek
*Muz
*Oreo
Porsiyonluk Mini Çilekli Pastacıklar Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle kremamızı hazırlayalım
*Sütü kaynatalım
*Süt kaynarken yumurta, toz şeker, tuz ve unu küçük bir sos tenceresine alıp mayonez kıvamına gelene kadar çırpıyoruz
Bu işlemden sonra kaynayan sütü yavaş yavaş yumurtalar kesilmeyecek şekilde karışıma ilave ediyoruz ve kıvam alıncaya kadar orta ateşte kaynamasını bekliyoruz
*Kıvam aldıktan sonra içerisine tereyağını ve vanilyasını ekleyip soğumaya bırakıyoruz
*Şimdi de pandispanyaya başlayalım
*Yumurtaların sarısını ve beyazını ayıralım, ayrı ayrı karıştırma kaplarına alalım
*Sarısına toz şekeri, yağı ekleyip çırpalım
*Ardından tuz ve sıcak su hariç geri kalan malzemeleri ekleyip çırpalım
*Yumurta beyazlarına da bir cimdik tuz ekleyip mereng (beze) yaparcasına köpürene ve sabit kalana kadar çırpalım
*Diğer karışımımız çok katıysa sıcak su takviyesi yapabiliriz
*Köpürtmüş olduğumuz yumurta beyazlarını karışımımız ile yavaş yavaş yedirerek buluşturalım
*Yağlı kağıt serilmiş tepsimize karışımı eşit miktarda yayalım
*170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 2528 dakika kadar pişirelim
*Pandispanya piştikten sonra soğumaya alalım
*Soğuduktan sonra kalıp yardımıyla veya bir bardak, kase yardımıyla mini tabanlar oluşturalım
*Soğuttuğumuz kremamızı sıkma torbasına alıp tabanlara sıkalım
*Muzları tam ortaya çilekleri yanlara dizelim
*Biraz daha krema sıkalım
*Üst tabanlarını kapatalım ve biraz krema sıkıp orasına çilek yerleştirip, oreo kırıntıları yerleştirelim
Afiyet olsuun