iltasyazilim
FD Üye
Porsiyonluk Muhallebili Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
*200 gr tel kadayıf
*2 yemek kaşığı tereyağı
*78 adet ceviz içi
*4 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi için;
*4 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı nişasta
*1 paket vanilya
*4 yemek kaşığı şeker
*2 kaşık kakao
Üzeri için
*Arzuya göre hindistan cevizi
Porsiyonluk Muhallebili Kadayıf Tarifi Yapılışı Kadayıfı rahat kesmek için 1 gün önceden buzdolabında bekletiyoruz Zaman kısıtlıysa 2 saat bekletilebilir Tavamıza kestiğimiz kadayıfı, tereyağı, elimizle küçülttüğümüz cevizi ve şekeri koyup güzelce çıtır çıtır olana kadar kavuruyoruz Soğuması için kenara alıyoruz Muhallebisini hazırlıyoruz; bir tencereye süt, şeker, un, nişasta konulur koyulaşıp kaynayana kadar pişiriyoruz Birkaç dakika da kaynatıyoruz un kokusu kalmasın Ocağın altını kapatınca vanilyayı katılıyoruz, muhallebiyi karıştırıyoruz 10 dakika mikser ile çırpıyoruz Tek kişilik kaseleri alıp hepsine önce kadayıf üzerine muhallebi, bir kat daha kadayıf koyup muhallebiye kakaoyu ekleyip kaselere bölüştürüyoruz üzerine de kalan kadayıfı serpiyoruz Arzuya göre süslemek için hindistan cevizi serpiyoruz Buzdolabında soğutup servis ediyoruz
Afiyet olsun
*200 gr tel kadayıf
*2 yemek kaşığı tereyağı
*78 adet ceviz içi
*4 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi için;
*4 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı nişasta
*1 paket vanilya
*4 yemek kaşığı şeker
*2 kaşık kakao
Üzeri için
*Arzuya göre hindistan cevizi
Porsiyonluk Muhallebili Kadayıf Tarifi Yapılışı Kadayıfı rahat kesmek için 1 gün önceden buzdolabında bekletiyoruz Zaman kısıtlıysa 2 saat bekletilebilir Tavamıza kestiğimiz kadayıfı, tereyağı, elimizle küçülttüğümüz cevizi ve şekeri koyup güzelce çıtır çıtır olana kadar kavuruyoruz Soğuması için kenara alıyoruz Muhallebisini hazırlıyoruz; bir tencereye süt, şeker, un, nişasta konulur koyulaşıp kaynayana kadar pişiriyoruz Birkaç dakika da kaynatıyoruz un kokusu kalmasın Ocağın altını kapatınca vanilyayı katılıyoruz, muhallebiyi karıştırıyoruz 10 dakika mikser ile çırpıyoruz Tek kişilik kaseleri alıp hepsine önce kadayıf üzerine muhallebi, bir kat daha kadayıf koyup muhallebiye kakaoyu ekleyip kaselere bölüştürüyoruz üzerine de kalan kadayıfı serpiyoruz Arzuya göre süslemek için hindistan cevizi serpiyoruz Buzdolabında soğutup servis ediyoruz
Afiyet olsun