Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Porsiyonluk Muhallebili Kadayıf

Porsiyonluk Muhallebili Kadayıf

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Porsiyonluk Muhallebili Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

*200 gr tel kadayıf
*2 yemek kaşığı tereyağı
*78 adet ceviz içi
*4 yemek kaşığı şeker

Muhallebisi için;


*4 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı nişasta
*1 paket vanilya
*4 yemek kaşığı şeker
*2 kaşık kakao

Üzeri için


*Arzuya göre hindistan cevizi

Porsiyonluk Muhallebili Kadayıf Tarifi Yapılışı Kadayıfı rahat kesmek için 1 gün önceden buzdolabında bekletiyoruz Zaman kısıtlıysa 2 saat bekletilebilir Tavamıza kestiğimiz kadayıfı, tereyağı, elimizle küçülttüğümüz cevizi ve şekeri koyup güzelce çıtır çıtır olana kadar kavuruyoruz Soğuması için kenara alıyoruz Muhallebisini hazırlıyoruz; bir tencereye süt, şeker, un, nişasta konulur koyulaşıp kaynayana kadar pişiriyoruz Birkaç dakika da kaynatıyoruz un kokusu kalmasın Ocağın altını kapatınca vanilyayı katılıyoruz, muhallebiyi karıştırıyoruz 10 dakika mikser ile çırpıyoruz Tek kişilik kaseleri alıp hepsine önce kadayıf üzerine muhallebi, bir kat daha kadayıf koyup muhallebiye kakaoyu ekleyip kaselere bölüştürüyoruz üzerine de kalan kadayıfı serpiyoruz Arzuya göre süslemek için hindistan cevizi serpiyoruz Buzdolabında soğutup servis ediyoruz
Afiyet olsun
 
858,497Konular
982,002Mesajlar
29,983Kullanıcılar
YURIKZSon üye
Üst Alt