iltasyazilim
FD Üye
Portakal Aromalı Revani Tarifi İçin Malzemeler Keki için;
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*Vanilya
*2 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*1 portakal rendesi (kek harcına en son ekle tahta kaşıkla karıştır)
Şerbeti için;
*35 su bardağı su
*35 su bardağı toz şeker
*1 portakalın suyu
Üzerine:
*Hindistan cevizi
*Fındık
*Badem
*Ceviz
Portakal Aromalı Revani Tarifi Yapılışı Herkeze selam?
Revani tam tutan yıllardır yaptığım tarif Hemde portakal aromalı???
Eğer portakal aromalı yapmak istemesseniz eklemeyebilirsiniz Fakat portakal eklemeyeceksek şerbet 35 değil 4 su bardağı yapmalıyız?
Şerbet için: 35 su bardağı su, 35 su bardağı şekeri bir tencerede kaynatalım Kaynayınca altını kısıp 510 dk daha kaynatıp ocaktan alalım Soğumaya bırakalım Soğuyunca bir portakalın suyunu şerbete ekleyelim ???
Keki için yumurta şekeri çırpalım İyice çırpalım Sıvı malzemeleri sırasıyla ekleyelim Ben yumurta şekeri mikserle çırpıp gerisini tahta ya da silikon kaşıkla devam ediyorum Kuru malzemeleri de (irmik un kabartma tozu vanilya) ekleyelim, karıştıralım Portakal rendesini ekleyelim karıştıralım
Yağlanmış orta boy tepsiye dökelim Önceden ısıtılan 170 derecede üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim Fırınınızı siz daha iyi bilirsiniz süre vermek pek istemiyorum yanıltıcı olmak istemem 3035 dk diyebiliriz Üzeri nar gibi kızarsın
Bekleyelim ilk sıcaklığı çıksın kekin Yoksa hamur olur?ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyelim Şerbetini verelim*??ve çekmesi için zaman verelim en keyifli yeri istediğimiz gibi süsleyelim En en en keyifli yeri ise ? tabiii ki yiyelim
Hoşçakalın ?mutfağınıza aşk katın?
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*Vanilya
*2 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*1 portakal rendesi (kek harcına en son ekle tahta kaşıkla karıştır)
Şerbeti için;
*35 su bardağı su
*35 su bardağı toz şeker
*1 portakalın suyu
Üzerine:
*Hindistan cevizi
*Fındık
*Badem
*Ceviz
Portakal Aromalı Revani Tarifi Yapılışı Herkeze selam?
Revani tam tutan yıllardır yaptığım tarif Hemde portakal aromalı???
Eğer portakal aromalı yapmak istemesseniz eklemeyebilirsiniz Fakat portakal eklemeyeceksek şerbet 35 değil 4 su bardağı yapmalıyız?
Şerbet için: 35 su bardağı su, 35 su bardağı şekeri bir tencerede kaynatalım Kaynayınca altını kısıp 510 dk daha kaynatıp ocaktan alalım Soğumaya bırakalım Soğuyunca bir portakalın suyunu şerbete ekleyelim ???
Keki için yumurta şekeri çırpalım İyice çırpalım Sıvı malzemeleri sırasıyla ekleyelim Ben yumurta şekeri mikserle çırpıp gerisini tahta ya da silikon kaşıkla devam ediyorum Kuru malzemeleri de (irmik un kabartma tozu vanilya) ekleyelim, karıştıralım Portakal rendesini ekleyelim karıştıralım
Yağlanmış orta boy tepsiye dökelim Önceden ısıtılan 170 derecede üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim Fırınınızı siz daha iyi bilirsiniz süre vermek pek istemiyorum yanıltıcı olmak istemem 3035 dk diyebiliriz Üzeri nar gibi kızarsın
Bekleyelim ilk sıcaklığı çıksın kekin Yoksa hamur olur?ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyelim Şerbetini verelim*??ve çekmesi için zaman verelim en keyifli yeri istediğimiz gibi süsleyelim En en en keyifli yeri ise ? tabiii ki yiyelim
Hoşçakalın ?mutfağınıza aşk katın?