iltasyazilim
FD Üye
Portakal Çanağında Muzlu Jöle Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket muzlu jöle
*2 adet portakal
*1 subardağı portakal suyu
*1 tatlı kaşığı tozşeker
*1 subardağı su
Portakal Çanağında Muzlu Jöle Tarifi Yapılışı Önce portkalları yıkayalım ortadan ikiye keselim bastırmadan limondalıkta portakaların suyunu sıkalım içindeki liflerini tatlı kaşığı yavaşça çıkartalım varsa yuvarlak muffin kalıplara yoksa ağzı yuvarlak su bardaklarına oturtalım suyu portakal suyunu şekeri koyup kısık ateşte kaynatalım jöleyi içine dökelim karıştıralım ocağın altını kapatalım portakal çanaklarına küçük kepçe ile portakal çanaklarına dolduralım buzdolabında yavaşça koyalım sonra 34 saat bekletin portakalları ters çevirerek kesin servis tabağına alın arzuya göre süsleyin afiyet olsun
not :işiniz acele ise derin dondurucuda 1015 dk oluyor ama fazla tutarsanız buz olur
*1 paket muzlu jöle
*2 adet portakal
*1 subardağı portakal suyu
*1 tatlı kaşığı tozşeker
*1 subardağı su
Portakal Çanağında Muzlu Jöle Tarifi Yapılışı Önce portkalları yıkayalım ortadan ikiye keselim bastırmadan limondalıkta portakaların suyunu sıkalım içindeki liflerini tatlı kaşığı yavaşça çıkartalım varsa yuvarlak muffin kalıplara yoksa ağzı yuvarlak su bardaklarına oturtalım suyu portakal suyunu şekeri koyup kısık ateşte kaynatalım jöleyi içine dökelim karıştıralım ocağın altını kapatalım portakal çanaklarına küçük kepçe ile portakal çanaklarına dolduralım buzdolabında yavaşça koyalım sonra 34 saat bekletin portakalları ters çevirerek kesin servis tabağına alın arzuya göre süsleyin afiyet olsun
not :işiniz acele ise derin dondurucuda 1015 dk oluyor ama fazla tutarsanız buz olur