iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 yumurta
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 adet portakal
Üzeri için;
Hindistan cevizi ve pasta şekeri
Hazırlanışı
Merhabalar Arkadaşlar
Portakal çanağında kek yapacağız bugün hem kokusuyla, hemde görüntüsüyle harika nefis bir kek oluyor o zaman yapılışına geçelim hemen
Öncelikle bu tarif 5 tane portakaldan olup, 5 kişilik çıkıyor arkadaşlar
Sulu sulu orta boy portakallarımızın içini oyarak başlayalım öyleyse Tatlı kaşığı yardımıyla portakallarımızın içini oyacağız ama dikkatli oyalım kenarları yırtılmasın, içlerinin posasını ayrı kaseye çıkaralım hepsini bu işlemle devam ettirelim içlerini oyma işlemi bittikten sonra kek hamurumuzu yapmaya geldi şimdi sıra geniş bir kabın içerisine yumurta ile şekeri çırpalım ve iyice köpürene kadar devam edelim ardından diğer bütün malzemlerimizi de ekleyerek karıştırmaya devam edelim, hamurumuz katı bir hamur olacak arkadaşlar kıvamlı ya da cıvık olursa çanaklardan çok fazla taşar o yüzden kek hamurumuzu katı hazırlıyoruz Hazırlanan kek hamurumuzu portakal çanaklarının yarısına gelecek şekilde hepsine paylaştırıp, döküyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz Çıkardıktan sonra üzerlerini hindistan cevizi ve pasta şekeri ile süsleyip servise sunuyoruz Afiyet olsun Kesinlikle denemeniz gereken hem pratik hemde lezzetli bir kek bu lezzetten mahrum olmayın Kolay gelsin
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
1 yumurta
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 adet portakal
Üzeri için;
Hindistan cevizi ve pasta şekeri
Hazırlanışı
Merhabalar Arkadaşlar
Portakal çanağında kek yapacağız bugün hem kokusuyla, hemde görüntüsüyle harika nefis bir kek oluyor o zaman yapılışına geçelim hemen
Öncelikle bu tarif 5 tane portakaldan olup, 5 kişilik çıkıyor arkadaşlar
Sulu sulu orta boy portakallarımızın içini oyarak başlayalım öyleyse Tatlı kaşığı yardımıyla portakallarımızın içini oyacağız ama dikkatli oyalım kenarları yırtılmasın, içlerinin posasını ayrı kaseye çıkaralım hepsini bu işlemle devam ettirelim içlerini oyma işlemi bittikten sonra kek hamurumuzu yapmaya geldi şimdi sıra geniş bir kabın içerisine yumurta ile şekeri çırpalım ve iyice köpürene kadar devam edelim ardından diğer bütün malzemlerimizi de ekleyerek karıştırmaya devam edelim, hamurumuz katı bir hamur olacak arkadaşlar kıvamlı ya da cıvık olursa çanaklardan çok fazla taşar o yüzden kek hamurumuzu katı hazırlıyoruz Hazırlanan kek hamurumuzu portakal çanaklarının yarısına gelecek şekilde hepsine paylaştırıp, döküyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz Çıkardıktan sonra üzerlerini hindistan cevizi ve pasta şekeri ile süsleyip servise sunuyoruz Afiyet olsun Kesinlikle denemeniz gereken hem pratik hemde lezzetli bir kek bu lezzetten mahrum olmayın Kolay gelsin
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız