iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
• 2 su bardağı un
• 1,5 su bardağı süt
• 1,5 çorba kaşığı toz şeker
• Yarım paket maya
• 25 gr margarin
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 adet yumurta sarısı
• 1 su bardağı süt
• 2 çorba kaşığı un
• 1 çorba kaşığı nişasta
• Yarım su bardağı şeker
• 1 adet portakal
Hazırlanışı :
Unun ortasını açın Mayayı, şeker, tuz ve bir miktar sütle eritin Margarinle beraber una ilave edip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun 10 dakika dinlendirin
Bir kalıba hamuru yayınÜzerine yumurta sarısı 170 derecede ısıtılmış fırında pişirin Kremadaki tüm malzemeyi karıştırıp koyu kıvama gelene kadar pişirin Bu karışımı pişmiş hamurun üzerine sürün Ve portakalla süsleyip servise sunun
• 2 su bardağı un
• 1,5 su bardağı süt
• 1,5 çorba kaşığı toz şeker
• Yarım paket maya
• 25 gr margarin
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 adet yumurta sarısı
• 1 su bardağı süt
• 2 çorba kaşığı un
• 1 çorba kaşığı nişasta
• Yarım su bardağı şeker
• 1 adet portakal
Hazırlanışı :
Unun ortasını açın Mayayı, şeker, tuz ve bir miktar sütle eritin Margarinle beraber una ilave edip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun 10 dakika dinlendirin
Bir kalıba hamuru yayınÜzerine yumurta sarısı 170 derecede ısıtılmış fırında pişirin Kremadaki tüm malzemeyi karıştırıp koyu kıvama gelene kadar pişirin Bu karışımı pişmiş hamurun üzerine sürün Ve portakalla süsleyip servise sunun