Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Portakal Jöleli Kurabiye

Portakal Jöleli Kurabiye
0
105

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Malzemeler;
1 paket margarin 1 paket kabartma tozu 1 yumurta 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 portakal 1 tatlı nişasta 2 tatlı kaşığı toz şeker 1 çay bardağı hindistan cevizi hindistan cevizi

Hazırlanışı;

Margarin mikrodalgada 1 dakika eritilir İçine 1 yumurtanın sarısı eklenir 1 portakalın kabuğu rendelenir Diğer malzemeler de eklenerek kıvamlı bir hamur elde edilir Ceviz kadar parçalar alınarak yuvarlanır Önce yumurtanın beyazına sonra hindistan cevizi hindistan cevizine batırılır Kurabiyenin ortasına parmakla bastırılarak delik açılır 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirilir Fırından çıkınca muhtemelen delikleri küçülmüş olacak Bir aparatla delikler tekrar açılır Bu işlem sıcakken yapılmalıdır Ben yumurta kıracağının sapı ile yaptım Kurabiyeler soğurken portakallı jöle hazırlanır Su bardağının 34 ü kadar portakalın suyu oldu Nişasta toz şekerle kaynatarak jöle hazırlanır Kaynayınca altı kapatılır Jöle ılıkken kurabiyelerin deliklerine dökülür Kurabiye jöleyi biraz içine çekiyor, tekrar jöle eklenebilir Ben çok az renkli granül de döktüm İsteyen tercih edebilir Kurabiyesi çok tatlı değil, tadı jöle veriyor Kurabiyeyi tatlı sevenler pudra şekerini 5 kaşık yapabilir

Afiyet Olsun

858,505Konular
982,810Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt