iltasyazilim
FD Üye
Portakal Jöleli Şerbetli Kedidili Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti için;
*1 su bardağı su
*1 su bardağı şeker
Krema için :
*125 gram margarin
*1 su bardağı un
*1 kg süt
*1 su bardağı şeker
Jöle için :
*1, 5 su bardağı sıkılmış portakal suyu
*Yarım su bardağı su
*Şeker ( damak zevkinize göre ayarlayın)
*3 yemek kaşığı nişasta
*1 paket kedidili
Portakal Jöleli Şerbetli Kedidili Tarifi Yapılışı Merhaba ben hepsini aynı anda pişirdiğim için hızlı oldu, lezzetli ve ferah bir tatlıdır ,bu tarif için; bir tarafta 1 e 1 ölçüyle şerbetimizi alalım ,ocağa o kaynaya dururken ,muhallebimiz için; tenceremize yağı eritip, unu ekliyoruz ,un kokusu çıkınca sütü döküyoruz, hızlı ve sürekli karıştırıyoruz yoğunlaşınca şekeri ekliyoruz, kaynayıp göz göz olmaya başlayınca ocaktan alalım ve rondayla iyice pürüzsüzleştirelim, bu arada şerbetimiz kaynayınca ocaktan alalım, koyulaşmasına gerek yok bunlar bir kenarda dururken jölemizi yapalım, portakal suyunu, nişasta ve şekeri önce ocağa koymadan karıştıralım, nişasta ve şeker çözülünce ocağa alıp kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim, ocaktan alalım ,şimdi kedilini şerbetle iyice ıslatıp bir kat borcama dizelim, üzerine kremayı bir kat koyalım, tekrar kedidilini ıslatıp bir kat daha dizelim tekrar krema onun üzerine de jöleyi dökelim, buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz Afiyet olsun
*1 su bardağı su
*1 su bardağı şeker
Krema için :
*125 gram margarin
*1 su bardağı un
*1 kg süt
*1 su bardağı şeker
Jöle için :
*1, 5 su bardağı sıkılmış portakal suyu
*Yarım su bardağı su
*Şeker ( damak zevkinize göre ayarlayın)
*3 yemek kaşığı nişasta
*1 paket kedidili
Portakal Jöleli Şerbetli Kedidili Tarifi Yapılışı Merhaba ben hepsini aynı anda pişirdiğim için hızlı oldu, lezzetli ve ferah bir tatlıdır ,bu tarif için; bir tarafta 1 e 1 ölçüyle şerbetimizi alalım ,ocağa o kaynaya dururken ,muhallebimiz için; tenceremize yağı eritip, unu ekliyoruz ,un kokusu çıkınca sütü döküyoruz, hızlı ve sürekli karıştırıyoruz yoğunlaşınca şekeri ekliyoruz, kaynayıp göz göz olmaya başlayınca ocaktan alalım ve rondayla iyice pürüzsüzleştirelim, bu arada şerbetimiz kaynayınca ocaktan alalım, koyulaşmasına gerek yok bunlar bir kenarda dururken jölemizi yapalım, portakal suyunu, nişasta ve şekeri önce ocağa koymadan karıştıralım, nişasta ve şeker çözülünce ocağa alıp kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim, ocaktan alalım ,şimdi kedilini şerbetle iyice ıslatıp bir kat borcama dizelim, üzerine kremayı bir kat koyalım, tekrar kedidilini ıslatıp bir kat daha dizelim tekrar krema onun üzerine de jöleyi dökelim, buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.