iltasyazilim
FD Üye
Portakal Jöleli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler Jöle için;
*25 su bardağı portakal suyu
*4 yemek kaşığı mısır nişastası
*3 yemek kaşığı şeker
Muhallebi için;
*1 lt süt
*15 su bardağından az eksik irmik
*1 su bardağı şeker
Portakal Jöleli Tatlı Tarifi Yapılışı Önce jöle malzemesi karıştırılarak pişirilir İki dakika kaynadıktan sonra ister şekilli bir kek kalıbına ister düz bir borcama dökülür Soğuduktan sonra muhallebide pişirilip üzerine dökülür Bir gece buzdolabında bekletilir
Servis yapılmadan önce bir tepsiye ters çevirip zevkinize göre süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun
*25 su bardağı portakal suyu
*4 yemek kaşığı mısır nişastası
*3 yemek kaşığı şeker
Muhallebi için;
*1 lt süt
*15 su bardağından az eksik irmik
*1 su bardağı şeker
Portakal Jöleli Tatlı Tarifi Yapılışı Önce jöle malzemesi karıştırılarak pişirilir İki dakika kaynadıktan sonra ister şekilli bir kek kalıbına ister düz bir borcama dökülür Soğuduktan sonra muhallebide pişirilip üzerine dökülür Bir gece buzdolabında bekletilir
Servis yapılmadan önce bir tepsiye ters çevirip zevkinize göre süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun