Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi Resimli

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi


Malzemeler:

5 adet portakal 1 kg tozşeker (45 su bardağı) 2 su bardağı su yarım limonun suyu ya da 1 dere kaşığı (tepeleme değil) limon tuzu


Yapılışı:

Portakalları iyice yıkayın Rendenin en ince yerinden (veya tercihen mikro rende ile) portakalların en dış turuncu kısımlarını hafif rendeden geçirip bu kabukları bir kapta toplayın Portakal kabugu rendesine 34 yemek kaşığı tozşekeri serpiştirip kaşıkla karıştırıp bekletin Portakalların baş kısımlarını alıp bıçakla boydan 45 çizikle kabukları çizip soyun (Yerken soyduğumuz gibi) Kabukları bıçakla önce şerit şerit belli Sonradan tekrar bunları keserek minik dikdörtgenlere bölün Ufak bir tencereye alıp üzerini geçecek değin su ilave edip bir taşım kaynatın Suyu boşaltıp yeni su ekleyin ve arzuya kadar bir taşım daha kaynatın ya da kabukların kendi sıcaklığında bekletip suyu dökün Tozşeker ve suyu oldukça büyük bir tencerede kaynatın Koyulaşmaya başlayınca (yaklaşık 10 dakika) portakal kabuklarını ve tat alma tadınıza tarafından 1 tatlı kaşığı dek şekerli potakal kabuğu rendesini ekleyip orta kısık ateşte kaynatmaya devam edin Porselen veya cam bir tabağa kaynayan reçele batırıp çıkardığınız bir çataldan bir tutam reçel damlatın Damla pozitif dağılmadan top gibi kalıyorsa reçeliniz koyulaşmış demektir Bu testi yaparken reçele bulanmış çatalı damlatmadan önce, havada hafif çevirerek bekletip ılınmasını sağlayabilirsiniz Limon suyunu ek edip bir taşım daha kaynattıktan sonradan pak kavanoza doldurup ağzını sıkıca kapatın Ters çevirip beklettikten sonra buzdolabında saklayın

seçme parça *
 
858,496Konular
981,879Mesajlar
29,919Kullanıcılar
dgn190727Son üye
Üst Alt