iltasyazilim
FD Üye
Portakal Kabuğu Reçeli Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet portakal kabuğu
*3 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*34 damla limon suyu
Portakal Kabuğu Reçeli Yapımı Tarifi Yapılışı Portakalların kabuklarının içerisindeki beyaz kısımları bıçakla temizleyelim, daha sonra bıçakla ince ince doğrayalım
Portakal kabuklarını suyun içerisinde 1 gece bekletelim, acı suyunu atacaktır(portakal kabuklarını haşlama işlemi ile de acı suyunu atabiliyorsunuz ama o zaman portakalın tamamen tadı gidiyor Sadece 1 gece suda bekletildiğinde yeterli geldi bence)
Tencereye su ve şekeri alıp kaynatalım Kaynadıktan sonra portakal kabuklarını şerbetin içerisine atalım Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatalım ve ocaktan indirmeye yakın 34 damla limon suyu ekleyelim Afiyet olsun
*5 adet portakal kabuğu
*3 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*34 damla limon suyu
Portakal Kabuğu Reçeli Yapımı Tarifi Yapılışı Portakalların kabuklarının içerisindeki beyaz kısımları bıçakla temizleyelim, daha sonra bıçakla ince ince doğrayalım
Portakal kabuklarını suyun içerisinde 1 gece bekletelim, acı suyunu atacaktır(portakal kabuklarını haşlama işlemi ile de acı suyunu atabiliyorsunuz ama o zaman portakalın tamamen tadı gidiyor Sadece 1 gece suda bekletildiğinde yeterli geldi bence)
Tencereye su ve şekeri alıp kaynatalım Kaynadıktan sonra portakal kabuklarını şerbetin içerisine atalım Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatalım ve ocaktan indirmeye yakın 34 damla limon suyu ekleyelim Afiyet olsun