iltasyazilim
FD Üye
Portakal Kabuğu Şekeri Tarifi İçin Malzemeler
**3 – 4 tane portakalın kabukları
**Tuz
**Kaynamış su – Soğuk su
**1 buçuk bardak toz şeker
**1 portakalın suyu
**Yarım limon suyu
Portakal Kabuğu Şekeri Tarifi Yapılışı Portakal kabuklarını şeritler halinde ya da şekerlerinizin nasıl olmasını isterseniz o şekilde kesin Kabukların 8 saat suda bekletilmesi gerekiyor 8 saat sonunda kabukları 1 yemek kaşığı tuz ve sıcak suda 5 dakika kaynatın Kabukları süzüp 10 dakika soğuk suda bekletin 2 kaynatmada 1 tatlı kaşığı tuz ve yine sıcak suda 5 dakika kaynatın Tekrar süzüp 10 dakika soğuk suda bekletin 3 kaynamada tuz koymayın ve soğuk suda kaynayana kadar ocakta bekleyin Kabukları süzüp soğuk suda yarım saat bekletin Kabukları tencereye alıp 1 buçuk bardak toz şeker, yarım bardaktan fazla 1 bardaktan az su ve portakal suyunu ekleyin Suyunu çekene kadar ocağı kapatmayın Kaynamaya başladıktan sonda yarım limon suyunu da ekleyin Su çekildikten sonra 2 çatal yardımıyla kabukları yağlı kağıt serilmiş tepsiye (kabuklar birbirine değmemeli) dizin Üzerine toz şeker serpin Biraz donmasını bekledikten sonra kabukları şekere batırıp bir saklama kabına koyabilirsiniz AFİYET OLSUN
**3 – 4 tane portakalın kabukları
**Tuz
**Kaynamış su – Soğuk su
**1 buçuk bardak toz şeker
**1 portakalın suyu
**Yarım limon suyu
Portakal Kabuğu Şekeri Tarifi Yapılışı Portakal kabuklarını şeritler halinde ya da şekerlerinizin nasıl olmasını isterseniz o şekilde kesin Kabukların 8 saat suda bekletilmesi gerekiyor 8 saat sonunda kabukları 1 yemek kaşığı tuz ve sıcak suda 5 dakika kaynatın Kabukları süzüp 10 dakika soğuk suda bekletin 2 kaynatmada 1 tatlı kaşığı tuz ve yine sıcak suda 5 dakika kaynatın Tekrar süzüp 10 dakika soğuk suda bekletin 3 kaynamada tuz koymayın ve soğuk suda kaynayana kadar ocakta bekleyin Kabukları süzüp soğuk suda yarım saat bekletin Kabukları tencereye alıp 1 buçuk bardak toz şeker, yarım bardaktan fazla 1 bardaktan az su ve portakal suyunu ekleyin Suyunu çekene kadar ocağı kapatmayın Kaynamaya başladıktan sonda yarım limon suyunu da ekleyin Su çekildikten sonra 2 çatal yardımıyla kabukları yağlı kağıt serilmiş tepsiye (kabuklar birbirine değmemeli) dizin Üzerine toz şeker serpin Biraz donmasını bekledikten sonra kabukları şekere batırıp bir saklama kabına koyabilirsiniz AFİYET OLSUN