iltasyazilim
FD Üye
Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet portakal
*1 çay bardağı şeker
*1 5 çay bardağı su
2 Kez:
*4 yemek kaşığı şeker
3 Kez:
*3 yemek kaşığı şeker
Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi Yapılışı Portakalın kabuğu soyulur ve içinin beyaz zarı bir kaşık yardımı ile hafif acısının gitmesi için soyulur ve 5 çay bardağı suda 5 dakika kaynatılır ve suyu süzülür
Yeniden tencereye su ve şeker konur ve şeker eriyince içine portakal kabukları ilave edilerek kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirilir 1 saat şekerli suyunda bekletilir
Ve içine yeniden 4 yemek kaşığı şeker ilave edilerek yeniden yarım saat daha kısık ateşte kaynatılır ve yine 1 saat daha bekletilir
Ve daha sonra ince ince dilimlere kesilir Yeniden üçüncü kez içine 3 yemek kaşığı şeker ilave edilerek yarım saat daha kaynatılır ve şerbetlenmesi sağlanır ve geniş bir tabağa dökülerek soğuması beklenir İstediğimiz gibi pasta ve benzeri yiyeceklerde kullanılır Afiyet olsun
*1 adet portakal
*1 çay bardağı şeker
*1 5 çay bardağı su
2 Kez:
*4 yemek kaşığı şeker
3 Kez:
*3 yemek kaşığı şeker
Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi Yapılışı Portakalın kabuğu soyulur ve içinin beyaz zarı bir kaşık yardımı ile hafif acısının gitmesi için soyulur ve 5 çay bardağı suda 5 dakika kaynatılır ve suyu süzülür
Yeniden tencereye su ve şeker konur ve şeker eriyince içine portakal kabukları ilave edilerek kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirilir 1 saat şekerli suyunda bekletilir
Ve içine yeniden 4 yemek kaşığı şeker ilave edilerek yeniden yarım saat daha kısık ateşte kaynatılır ve yine 1 saat daha bekletilir
Ve daha sonra ince ince dilimlere kesilir Yeniden üçüncü kez içine 3 yemek kaşığı şeker ilave edilerek yarım saat daha kaynatılır ve şerbetlenmesi sağlanır ve geniş bir tabağa dökülerek soğuması beklenir İstediğimiz gibi pasta ve benzeri yiyeceklerde kullanılır Afiyet olsun