iltasyazilim
FD Üye
Portakal Kokulu Nefis Tatlı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*1 kilo un
*400 gr margarin (1 paket ve 150 gr daha)
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1, 5 çay bardağı yoğurt
*4 adet yumurta
*1 su bardağı Hindistan cevizi
*1 paket kabartma tozu
*1 portakal kabuğu rendesi
Üzeri için :
*Susam
Şerbeti için:
*8 su bardağı su
*5 su bardağı toz şeker
*Çeyrek limon suyu
Portakal Kokulu Nefis Tatlı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti hazırlayın Şerbet soğuk tatlı sıcak olmalı çünkü Şerbetin kıvamı biraz koyu olması gerekiyor Hazırladığınız şerbeti bir kenarda soğumaya bırakın Hamuru için; derin bir kaba margarin, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı ekleyip çırpıcıyla iyice çırpın Kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi ve Hindistan cevizini ekleyip karıştırın Son olarak unu unu bardak bardak ekleyerek son devirde çırpmaya devam edin Daha sonra hamuru elinizle toparlamaya çalışın Cevizden büyük parçalar koparıp yuvarlayın İsteğe göre susama bulayın ve tepsiye aralıklı olarak dizin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin Fırından çıkan sıcak tatlıyı soğuk şerbetle buluşturun Şerbetini iyice çeken tatlıyı sevdiklerinizle paylaşın Afiyet olsun NOT: BU TARİFİ YARIM ÖLÇÜ OLARAK DA YAPABİLİRSİNİZ
*
*1 kilo un
*400 gr margarin (1 paket ve 150 gr daha)
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1, 5 çay bardağı yoğurt
*4 adet yumurta
*1 su bardağı Hindistan cevizi
*1 paket kabartma tozu
*1 portakal kabuğu rendesi
Üzeri için :
*Susam
Şerbeti için:
*8 su bardağı su
*5 su bardağı toz şeker
*Çeyrek limon suyu
Portakal Kokulu Nefis Tatlı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti hazırlayın Şerbet soğuk tatlı sıcak olmalı çünkü Şerbetin kıvamı biraz koyu olması gerekiyor Hazırladığınız şerbeti bir kenarda soğumaya bırakın Hamuru için; derin bir kaba margarin, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı ekleyip çırpıcıyla iyice çırpın Kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi ve Hindistan cevizini ekleyip karıştırın Son olarak unu unu bardak bardak ekleyerek son devirde çırpmaya devam edin Daha sonra hamuru elinizle toparlamaya çalışın Cevizden büyük parçalar koparıp yuvarlayın İsteğe göre susama bulayın ve tepsiye aralıklı olarak dizin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin Fırından çıkan sıcak tatlıyı soğuk şerbetle buluşturun Şerbetini iyice çeken tatlıyı sevdiklerinizle paylaşın Afiyet olsun NOT: BU TARİFİ YARIM ÖLÇÜ OLARAK DA YAPABİLİRSİNİZ
*