iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
*3 adet orta boy portakal
*1 5 su bardağı şeker
*Yarım limon
*3 su bardağı su
Portakal Marmelatı Tarifi Yapılışı Portakalın kabuklarını ayırıp bir tencerede acısı gidene kadar kaynatılır (gerekirse 23 kere suyu değiştirilir limonu da portakal gibi kabuklarından ayırıp işleme ekliyoruz) portakalları blendır da püre haline getiriyoruz ve tencerede şekeri de ilave edip kaynatıyoruz hafif suyunu çekene kadar kaynatıyoruz acısı giden kabukları da pürenin içine ekleyip son kez blendır dan geçiriyoruz ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz ve kavanoza koyup soğumasını bekledikten sonra buz dolabına kaldıra bilirsiniz Afiyet olsun
Not: Marmelat acı olursa biraz daha şeker eklene bilir ben elimde olan malzemeyi değerlendirdim
*3 adet orta boy portakal
*1 5 su bardağı şeker
*Yarım limon
*3 su bardağı su
Portakal Marmelatı Tarifi Yapılışı Portakalın kabuklarını ayırıp bir tencerede acısı gidene kadar kaynatılır (gerekirse 23 kere suyu değiştirilir limonu da portakal gibi kabuklarından ayırıp işleme ekliyoruz) portakalları blendır da püre haline getiriyoruz ve tencerede şekeri de ilave edip kaynatıyoruz hafif suyunu çekene kadar kaynatıyoruz acısı giden kabukları da pürenin içine ekleyip son kez blendır dan geçiriyoruz ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz ve kavanoza koyup soğumasını bekledikten sonra buz dolabına kaldıra bilirsiniz Afiyet olsun
Not: Marmelat acı olursa biraz daha şeker eklene bilir ben elimde olan malzemeyi değerlendirdim