iltasyazilim
FD Üye
Portakal Parçacıklı Şurup(Kaynatılmadan) Tarifi İçin Malzemeler
*Bir kilo portakal suyu ve rendesi
*Her iki su bardağı portakal suyuna bir su bardağı şeker
Portakal Parçacıklı Şurup(Kaynatılmadan) Tarifi Yapılışı Hazırları aratmayan, rengi ve tadıyla sizi ferahlatacak bir şurup, özellikle bayrama gelen misafirlerinizi ve çocukları mest etmeye birebir
ilk önce portakal yıkanır ve kurulanır, rendenin ince yeriyle rendelenir beyaz kısmını rendelememeye dikkat edilir ki acı olmasın, bir çorba kaşığı şeker ilave ederek iyice ovalanı, şeker eriyince bir kenarda bekletilir, ayrı bir yerde portakal suyu sıkılır, benim portakalım sulu olduğu için altı su bardağı portakal suyu çıktı buna karşılık üç su bardağı şeker kullandım, sizde ne kadar su bardağı portakal suyu çıkarsa onun yarısı olacak şekilde şeker kullanın, şeker ve portakal suyu cam kasede birleştirilip içine ilk başta ovduğumuz portakal rendesi temiz bir tülbentte koyulup sıkıca bağlanır ve şekerli portakallı karışımın içine bırakılır Ara sıra karıştırılıp buzdolabında bekletilir dipte şeker erimiş ise şurup hazırdır tülbent çıkarılıp özü çıksın diye sıkılır ama içindeki katılmaz, küçük su siselerine koyulup buzlukta bekletilir, misafiriniz gelince buzluktan çıkarıp su bardaklarına paylaştırıp Üzerine soğuk su ve buz ekleyip servis yapın kaynatmadığımız için bu şurubu buzlukta saklayın herkese iyi bayramlar, deneyeceklere afiyet olsun
*Bir kilo portakal suyu ve rendesi
*Her iki su bardağı portakal suyuna bir su bardağı şeker
Portakal Parçacıklı Şurup(Kaynatılmadan) Tarifi Yapılışı Hazırları aratmayan, rengi ve tadıyla sizi ferahlatacak bir şurup, özellikle bayrama gelen misafirlerinizi ve çocukları mest etmeye birebir
ilk önce portakal yıkanır ve kurulanır, rendenin ince yeriyle rendelenir beyaz kısmını rendelememeye dikkat edilir ki acı olmasın, bir çorba kaşığı şeker ilave ederek iyice ovalanı, şeker eriyince bir kenarda bekletilir, ayrı bir yerde portakal suyu sıkılır, benim portakalım sulu olduğu için altı su bardağı portakal suyu çıktı buna karşılık üç su bardağı şeker kullandım, sizde ne kadar su bardağı portakal suyu çıkarsa onun yarısı olacak şekilde şeker kullanın, şeker ve portakal suyu cam kasede birleştirilip içine ilk başta ovduğumuz portakal rendesi temiz bir tülbentte koyulup sıkıca bağlanır ve şekerli portakallı karışımın içine bırakılır Ara sıra karıştırılıp buzdolabında bekletilir dipte şeker erimiş ise şurup hazırdır tülbent çıkarılıp özü çıksın diye sıkılır ama içindeki katılmaz, küçük su siselerine koyulup buzlukta bekletilir, misafiriniz gelince buzluktan çıkarıp su bardaklarına paylaştırıp Üzerine soğuk su ve buz ekleyip servis yapın kaynatmadığımız için bu şurubu buzlukta saklayın herkese iyi bayramlar, deneyeceklere afiyet olsun