PortakaL Pastasi portakal pastasi Malzemeler: 3 adet yumurta, 7 corba kasıgı tozseker, 7 corba kasıgı un, 1 cay kaşıgı kabartma tozu, 1 portakal kabugunun rendesi ve suyu Sosu için: 2 portakal suyu, 1 portakal kabugu rendesi, 5 yemek kasıgı tozseker Yapılısı: Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın Sarıları tozseker ile köpük haline gelinceye değin çırpın Beyazları kar haline gelinceye dek cırpıp, un ve kabartma tozunu eleyin Portakalın suyunu sıkıp, kabugunu rendeleyin Hamura ek edin Yaglanmış kalıba döküp, 180°C ısıtılmış fırında, 2025 dakika pisirin Kek fırından cıkınca, kalıptan cıkartın 2 portakal suyu, 1 portakal kabugu rendesi ve sekeri kaynatıp, sıcakken kekin üzerine gezdirin Buraya değin hersey normalBildigimiz portakal soslu kek tarifiEger benim gibi kek degilde pasta yerine getirmek isterseniz yukaridaki malzemelere yarim su bardagi cekilmis findik yada ceviz katip kelepceli kalipta pisirinTabiki sosunu yapmayin cünkü o süre panidspanya olarak kullanamayiz kekimiziFirinda kekimiz piserken bizde diger tarafta kremamizi hazirlayalim 1 kg süt 300 gr seker 200 gr un 200 gr margarin 2 paket vanilya id istege kadar bir limon kabugu rendesi Süt seker ve veanilyayi kaynatinOcaktan alinYagi ayri bir kapta eritin ve unu ekleyin hafif pembelesinceye değin kavurundaha daha sonra kaynamis süt karisimini yavasca ve aralıksız bir tel ile karistirarak un ve yag karisimina yedirinKaynayincaya dek karisitrinOcaktan alip sogumaya birakinTam manasi ile soguyuncaya değin üzeri kaymaklanmasin diye arada karistirarak sogutun Firindan cikarip soguttugumuz kekimizi ortadan ikiye keselimIki katinida portakal suyu ile islatalimSogumus krememizi kekimizin her yanina sürelim(benim kremam azıcık pozitif oldu tabikiportakalpastasi5c4f10c5eeeabalt ) Diger kek katinida kremamizin üstüne yerlestirelim