iltasyazilim
FD Üye
Portakal Reçeli Tarifi Resimli
Malzemeler
3 adet kocaman portakal
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon
Bir fiske tuzlu
Yapılışı
Portakalın kabuklarını ince ince rendeleyin Beyaz kısmını almayın(Rendelediğiniz kısmı atmayın,portakal şekerlemesi yapın)Portakalları bir tencereye koyup,üzerine çıkacak değin sıcak su koyunOcağa koyup 5 dakika dek kaynatınOcaktan alıp suyunu süzünPortakalları soğuk suya tutunPortakalları küçük lokmalar halinde doğrayınDiğer tarafta tencereye limon suyuşeker ve suyu alıp kaynamaya bırakınKoyu bir şurup olana dek kaynatınPortakalları içine atıp hafifçe karıştırınKaynarken üstüne meydana çıkan kefini alıp atıniri gözler oluşmaya başlayınca altını kapatıp,sıcakken kavanoza yerleştirin *
Malzemeler
3 adet kocaman portakal
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon
Bir fiske tuzlu
Yapılışı
Portakalın kabuklarını ince ince rendeleyin Beyaz kısmını almayın(Rendelediğiniz kısmı atmayın,portakal şekerlemesi yapın)Portakalları bir tencereye koyup,üzerine çıkacak değin sıcak su koyunOcağa koyup 5 dakika dek kaynatınOcaktan alıp suyunu süzünPortakalları soğuk suya tutunPortakalları küçük lokmalar halinde doğrayınDiğer tarafta tencereye limon suyuşeker ve suyu alıp kaynamaya bırakınKoyu bir şurup olana dek kaynatınPortakalları içine atıp hafifçe karıştırınKaynarken üstüne meydana çıkan kefini alıp atıniri gözler oluşmaya başlayınca altını kapatıp,sıcakken kavanoza yerleştirin *