iltasyazilim
FD Üye
Portakal Reçeli Yapılışı Tarifi İçin Malzemeler
*89 adet portakal
*4 çorba kasesi şeker
*Yarım limon suyu
*Su
Portakal Reçeli Yapılışı Tarifi Yapılışı Portakalları alacalı şekilde soyuyoruz Çıkan kabukların bir miktarını ayırıyoruz Kabukları yarım soyulmuş portakalları üstlerini geçecek kadar su ile haşlıyoruz Ayırdığımız portakal kabuklarının içinde ki beyazlarını temizliyoruz ve küçük parçalar halinde doğruyoruz Onları da yumuşayıncaya kadar ayrı bir yerde haşlıyoruz Haşlanmış portakalların iç kısımlarını küp küp doğruyoruz Toplamda 4 çorba kasesi portakal içi elde ediliyor (şeker ve portakal ölçümünü bire bir olarak koymalısınız)
Haşlanmış portakal ve kabuklarının üzerine 4 çorba kasesi şeker ilave ediyoruz Su ilave etmeden kaynamaya bırakıyoruz 1015 dakika kaynadıktan sonra yarım limon suyunu ilave ediyoruz Limon suyu ilave ettikten sonra 5 dakika daha kaynatıyoruz Koyulaşan reçeli ocaktan alıyoruz Çok fazla koyulaşmasına izin vermeyin çünkü reçel durdukça koyulaşır Afiyet olsun
*89 adet portakal
*4 çorba kasesi şeker
*Yarım limon suyu
*Su
Portakal Reçeli Yapılışı Tarifi Yapılışı Portakalları alacalı şekilde soyuyoruz Çıkan kabukların bir miktarını ayırıyoruz Kabukları yarım soyulmuş portakalları üstlerini geçecek kadar su ile haşlıyoruz Ayırdığımız portakal kabuklarının içinde ki beyazlarını temizliyoruz ve küçük parçalar halinde doğruyoruz Onları da yumuşayıncaya kadar ayrı bir yerde haşlıyoruz Haşlanmış portakalların iç kısımlarını küp küp doğruyoruz Toplamda 4 çorba kasesi portakal içi elde ediliyor (şeker ve portakal ölçümünü bire bir olarak koymalısınız)
Haşlanmış portakal ve kabuklarının üzerine 4 çorba kasesi şeker ilave ediyoruz Su ilave etmeden kaynamaya bırakıyoruz 1015 dakika kaynadıktan sonra yarım limon suyunu ilave ediyoruz Limon suyu ilave ettikten sonra 5 dakika daha kaynatıyoruz Koyulaşan reçeli ocaktan alıyoruz Çok fazla koyulaşmasına izin vermeyin çünkü reçel durdukça koyulaşır Afiyet olsun