iltasyazilim
FD Üye
Portakal Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
*8 tane portakal
*6, 5 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*2 su bardağı portakal suyu
*45 tane limon tuzu
Portakal Reçeli Tarifi Yapılışı 8 tane portakalın kabuklarını rende ile çok az olacak şekilde rendeliyoruz ve yerken nasıl soyuyorsak o şekilde soyuyoruz 8 10 parça olacak şekilde kabukları dilimliyoruz ve yorgan iğnesi ile ipe sıkı bir şekilde diziyoruz, uçlarını bağlıyoruz 1 gün boyunca 3 4 saatte bir sürekli suyunu değişiyoruz Bir gün sonunda 5 10 dakika 3 defa haşlayıp suyunu süzüyoruz, böylece acımsı tadı tamamen gitmiş oluyor O süzgeçte soğurken tencereye 6,5 su bardağı şeker, 2 su bardağı su ve 2 su bardağı portakal suyunu alıp karıştırarak 5 dakika kaynatıyoruz Sonra içine portakal kabuklarını ipinden yavaşça çıkarıp atıyoruz, 1 saat 10 dakika kadar kısık ateşte kaynatıyoruz, 45 tane limon tuzu atıyoruz ve sürekli köpüklerini alıyoruz Afiyet olsun
*8 tane portakal
*6, 5 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*2 su bardağı portakal suyu
*45 tane limon tuzu
Portakal Reçeli Tarifi Yapılışı 8 tane portakalın kabuklarını rende ile çok az olacak şekilde rendeliyoruz ve yerken nasıl soyuyorsak o şekilde soyuyoruz 8 10 parça olacak şekilde kabukları dilimliyoruz ve yorgan iğnesi ile ipe sıkı bir şekilde diziyoruz, uçlarını bağlıyoruz 1 gün boyunca 3 4 saatte bir sürekli suyunu değişiyoruz Bir gün sonunda 5 10 dakika 3 defa haşlayıp suyunu süzüyoruz, böylece acımsı tadı tamamen gitmiş oluyor O süzgeçte soğurken tencereye 6,5 su bardağı şeker, 2 su bardağı su ve 2 su bardağı portakal suyunu alıp karıştırarak 5 dakika kaynatıyoruz Sonra içine portakal kabuklarını ipinden yavaşça çıkarıp atıyoruz, 1 saat 10 dakika kadar kısık ateşte kaynatıyoruz, 45 tane limon tuzu atıyoruz ve sürekli köpüklerini alıyoruz Afiyet olsun