iltasyazilim
FD Üye
Portakal Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
*8 adet kalın kabuklu portakal
*1 5 kg su
*1 kg toz şeker
*Yarım çorba kaşığı limon suyu
Portakal Reçeli Tarifi Yapılışı Portakalları kabuklu olarak dörde bölelim, daha sonra içlerini çıkarıp kabuklarını ayıralım Ayırdığımız kabukların beyaz kısmını mümkün oldukça temizleyelim (arzu ederseniz metal kalp şekilli kalıpla şekil vererek kesebilirsiniz ya da şeritler hazırlayıp ipe dizebilirsiniz) şekilli olarak hazırladığınız kabukları içi su dolu tencereye alıp kaynatmaya başlayın ,5 dakika kaynattıktan sonra suyu dökün ve bu işlemi 3 kez yapın, daha sonra suyunu süzdüğünüz kabukları tencereye alın, içine 1 5 kg su, 1 kg şekeri koyun akışkan hale gelene kadar orta ateşte kaynatın, kıvamını almaya yakın yarım kaşık limon suyunu koyun, 5 dakika daha kaynatıp işlem bitmiştir kavanozlara koyup kapağını kapattıktan sonra ters çevirip soğumasını bekleyin Afiyet olsun
*8 adet kalın kabuklu portakal
*1 5 kg su
*1 kg toz şeker
*Yarım çorba kaşığı limon suyu
Portakal Reçeli Tarifi Yapılışı Portakalları kabuklu olarak dörde bölelim, daha sonra içlerini çıkarıp kabuklarını ayıralım Ayırdığımız kabukların beyaz kısmını mümkün oldukça temizleyelim (arzu ederseniz metal kalp şekilli kalıpla şekil vererek kesebilirsiniz ya da şeritler hazırlayıp ipe dizebilirsiniz) şekilli olarak hazırladığınız kabukları içi su dolu tencereye alıp kaynatmaya başlayın ,5 dakika kaynattıktan sonra suyu dökün ve bu işlemi 3 kez yapın, daha sonra suyunu süzdüğünüz kabukları tencereye alın, içine 1 5 kg su, 1 kg şekeri koyun akışkan hale gelene kadar orta ateşte kaynatın, kıvamını almaya yakın yarım kaşık limon suyunu koyun, 5 dakika daha kaynatıp işlem bitmiştir kavanozlara koyup kapağını kapattıktan sonra ters çevirip soğumasını bekleyin Afiyet olsun