iltasyazilim
FD Üye
Portakal Reçelinin Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg portakal
*1,5 kg şeker
*Yarım limon suyu
Portakal Reçelinin Tarifi Yapılışı Portakalları güzelce yıkayıp 1015 dakika suda bekletiyoruz Sudan çıkarıp biraz kurumasını bekledikten sonra (işiniz aceleyse kurulayabilirsiniz) rendenin ince tarafıyla sadece turuncu bölümünü rendeliyoruz Beyaz kısmı kalacak Mümkün olduğu kadar sadece turuncu kısmını rendeleyin Bütün portakalların turuncu kısmını rendeledikten sonra rendelenen kabukları ince bir beze koyuyoruz Ben genelde bunun için ayırdığım tülbenti kullanıyorum Üzerine 4 yemek kaşığı şeker koyup iyicene elimizle mıncıklayarak karıştırıyoruz Sonra tülbentin içinde ki kabukları sıkıca bağlayıp bir tabağa koyuyoruz Sonra portakalları bir tencereye koyun, portakalların üzerini geçinceye kadar su koyup kaynatın Portakalların beyaz kısımları biraz yumuşayıncaya kadar pişirin Dikkat edin portakallar patlamasın Pişen portakalları ocaktan alın suyunu değiştirin iki gün süreyle günde 23 defa suyunu değiştirin Portakalın acısı çıktından sonra portakalları büyüklüğüne göre ortadan ikiye bölüp daha sonra yarımları 3 ya da 4 parçaya ayırıp çekirdeklerini çıkarıp iki kibrit çöpü kalınlığında doğrayınDoğranmış portakalları tencereye koyun üzerine şekeri ekleyip ocağa koyalım Kaynayıncaya kadar biraz karıştıralım Reçel kaynamadan önce daha önce şekere koyduğumuz kabukları bezle beraber suyun altında kabukların acısı geçinceye kadar yıkayalım Reçelimiz önce ince ince köpüklenerek kaynamaya devam edecek Bu arada dikkat edin çok çabuk taşıyor Kaynayan reçele yıkadığımız kabukları da ekleyin Reçelimizin köpükleri irileşmeye başladığı zaman limon suyunu da ekleyip bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın Reçelin biraz sulu olması gerekiyor Kalınca koyulaşıyor Soğuduktan sonra servise hazırdır Afiyet olsun
*1 kg portakal
*1,5 kg şeker
*Yarım limon suyu
Portakal Reçelinin Tarifi Yapılışı Portakalları güzelce yıkayıp 1015 dakika suda bekletiyoruz Sudan çıkarıp biraz kurumasını bekledikten sonra (işiniz aceleyse kurulayabilirsiniz) rendenin ince tarafıyla sadece turuncu bölümünü rendeliyoruz Beyaz kısmı kalacak Mümkün olduğu kadar sadece turuncu kısmını rendeleyin Bütün portakalların turuncu kısmını rendeledikten sonra rendelenen kabukları ince bir beze koyuyoruz Ben genelde bunun için ayırdığım tülbenti kullanıyorum Üzerine 4 yemek kaşığı şeker koyup iyicene elimizle mıncıklayarak karıştırıyoruz Sonra tülbentin içinde ki kabukları sıkıca bağlayıp bir tabağa koyuyoruz Sonra portakalları bir tencereye koyun, portakalların üzerini geçinceye kadar su koyup kaynatın Portakalların beyaz kısımları biraz yumuşayıncaya kadar pişirin Dikkat edin portakallar patlamasın Pişen portakalları ocaktan alın suyunu değiştirin iki gün süreyle günde 23 defa suyunu değiştirin Portakalın acısı çıktından sonra portakalları büyüklüğüne göre ortadan ikiye bölüp daha sonra yarımları 3 ya da 4 parçaya ayırıp çekirdeklerini çıkarıp iki kibrit çöpü kalınlığında doğrayınDoğranmış portakalları tencereye koyun üzerine şekeri ekleyip ocağa koyalım Kaynayıncaya kadar biraz karıştıralım Reçel kaynamadan önce daha önce şekere koyduğumuz kabukları bezle beraber suyun altında kabukların acısı geçinceye kadar yıkayalım Reçelimiz önce ince ince köpüklenerek kaynamaya devam edecek Bu arada dikkat edin çok çabuk taşıyor Kaynayan reçele yıkadığımız kabukları da ekleyin Reçelimizin köpükleri irileşmeye başladığı zaman limon suyunu da ekleyip bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın Reçelin biraz sulu olması gerekiyor Kalınca koyulaşıyor Soğuduktan sonra servise hazırdır Afiyet olsun