Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Portakal Reçelli ve Frambuaz Marmelatlı Donut tarifi resimli

Portakal Reçelli ve Frambuaz Marmelatlı Donut tarifi resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Portakal Reçelli ve Frambuaz Marmelatlı Donut ,





Portakal Reçelli ve Frambuaz Marmelatlı Donut Yapılışı,




MALZEMELER

500 gram un
150 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı tozşeker
40 gram kuru maya
2 adet yumurta
1 fiske tuz
kızartmak için: sıvıyağ
bulamak için: tozşeker
arası için: portakal reçeli ve frambuaz marmelatı



YAPILIŞI:
Unu yoğurma kabına eleyin Oda sıcaklığındaki tereyağını unun içine elinizle ufalayın ve ortasını havuz şeklinde açın Ilık sütün içine tozşekerin 13ünü ve mayaya koyup eritin sonra una ek edin Geri kalan tozşeker, yumurta ve yapışmayacak akışkan bir hamur elde eden ekadar yoğurun Üzerini nemli bir bezle örtün ve ılık bir ortamda hamur iki misli olana dek kabarmasını bekleyin Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve lenizle yassılaştırıp bir su bardağının ağız kısmıyla yuvarlak belli Hamur biten ekadar işleme deam edin Kestiğiniz hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin Ortalarına parmağınız ile delikler açın ve yeniden kabarmaları için 1520 dakika daha bekletin Kızdırılmış sıvıyağda kabaran hamurları önlü arkalı kızartın Soğuduktan sonradan enlemesine ortalarından kesin ve portakal reçeli ile frambuaz marmelatı sürün *
 
858,505Konular
982,894Mesajlar
33,086Kullanıcılar
eckiiiiSon üye
Üst Alt